בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רעידת האדמה

באיטליה בוכים על פרמזן שנמחץ

יצרני גבינות באזור שנפגע חוששים כי 300 אלף גלגלי גבינה נהרסו. הנזק מוערך ב-80 מיליון אירו. "מראה גלגלי הגבינה המפוזרים היה כמו מכה בבטן"

6תגובות

רעש האדמה בעוצמה 6 בסולם ריכטר שפקד את צפון איטליה לפני שבועיים גבה את חייהם של שבעה בני אדם, מוטט כנסיות עתיקות, מצודות ומגדלי שעון. אלא שנוסף על ההשלכות ההרסניות, גבתה רעידת האדמה מחיר כבד מהתרבות הקולינרית במדינה.
יצרני גבינה במישור החקלאי מצפון לבולוניה, שבו אירעה הרעידה, טוענים כי 300 אלף גלגלי גבינה גדולים שעברו תהליך יישון במרתפי הגבינות, נמחצו.

לפי איוואנו צ'צ'י, המשמש מנהל בבית ייצור שאחסן 90 אלף גלגלי גבינה בשלבי יישון, "כל המדפים קרסו בזה אחר זה כמו קוביות דומינו ענקיות. רק 20% או 30% מהתוצרת נותרו ללא פגע". עם זאת, הוא ציין כי אובדן הגלגלים אינו מניח בהכרח עלייה צפויה במחיר הפרמזן, שכן חל לאחרונה גידול בתוצרת.

שוויין השנתי של גבינות הפרמזן הוא שני מיליארד אירו. לאחר תהליך היישון, שאורך בין 12 ל-24 חודשים, נמכרים כ-3 מיליון גבינות פרמזן במשקל 40 ק"ג. שני שלישים מתוצרת הפרמזן נשארים באיטליה, בעוד שהשאר, כ-40,000 טון - מיועדים לייצוא. מחירו של גלגל גבינה שעבר הבשלה מלאה בת 24 חודשים עשוי להגיע ל-420 יורו ליחידה. הם נחשבים כה יקרי ערך, עד שבנק מקומי הציע לשמור את הגבינה במרתפיו כעירבון להלוואות שלקחו היצרנים. דובר התאגיד Parmigiano-Reggiano Cheese Consortium מסר כי סך הנזק שנגרם לעסק מוערך ב-80 מיליון אירו. "גלגלי הגבינה שנמחצו היוו 10% מהתוצרת השנתית, ומחציתם כנראה נהרסה", הוסיף.

אי–פי

גלגלי הגבינה, שקוטרם 40 ס"מ, נערמים טורים טורים עד לגובה עשרה מטרים, כאשר כל טור מונה 22 יחידות. מאז הרעידה שאירעה ביום ראשון לפני שבועיים, בוחנים העובדים את הנזקים, מנסים לאתר גלגלי גבינה שנותרו שלמים ומחפשים מקום אחסון חלופי לשימורם בטמפרטורה ובלחות המתאימות ליישון. "יידרשו 20 יום לחילוץ גבינות שלא ניזוקו מההריסות", טען אחד היצרנים.

על מנת שגבינת הפרמזן תיחשב אותנטית עליה לעבור יישון באזור שנפגע, ולכן שואפים היצרנים לקבל אישור חריגה זמנית מהתקן, לצורך בניית המחסנים מחדש. לפי ליאו קורטצ'י, מנהל התאגיד, "גבינות שהתבקעו עשויות להעלות עובש". גבינות שנפגעו רק מעט יכולות להימכר במחיר מופחת לשימוש תעשייתי או לגירור. "המראה של גלגלי הגבינה מפוזרים היה בשבילי כמו מכה בבטן", הוסיף.

גם יצרני גבינת גראנה פדאנו (Grana Padano) הדומה לפרמזן ומיועדת לגירור לפסטה, מדווחים על אובדן של 130 אלף גלגלים ברעידת האדמה. באזור הכפרי המפורסם בזכות ייצור פרושוטו (Prosciutto) – קותל חזיר מעושן ומיובש בנוסח צפון איטליה – אחת החוות איבדה 100 חזירים בקריסת מבנים על הדיר.

כשבוע לאחר הרעש הורגשה שוב רעידת אדמה בעוצמה של 5.8 בסולם ריכטר בצפון איטליה. הרשויות דיווחו על 15 הרוגים, והצלב האדום מסר כי נזק נגרם למבנים.כלי התקשורת באיטליה דיווחו כי רעש האדמה גרם לפגיעה נוספת באזורים שכבר נפגעו ברעידה הקודמת, בהם מאות אנשים עדיין ישנו באוהלים ומגורים זמניים. 


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו