בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זה רק נראה כמו קרואסון

על פי דיווחים בפאריס, רוב הקרואסונים שנמכרים כיום במאפיות בצרפת מקורם במפעלים תעשייתיים. הם מגיעים קפואים לחנויות, מופשרים ועוברים לתנור

42תגובות

פעם היה הקרואסון הצרפתי מלך ארוחות הבוקר. מאפה אוורירי, זהוב, מדיף ניחוחות של חמאה ונאפה באהבה. אולם באחרונה נחשף מידע שעורר חרדה בקרב מוקירי המאפה המסורתי שמזוהה כל כך עם ריבת פטל וספל קפה-או-לה.

על פי דיווחים בפאריס, רוב הקרואסונים שנמכרים כיום בבולנז'רי (מאפיות) ברחבי צרפת הם פליטי מפעלים תעשייתיים שמגיעים לחנויות קפואים. לאחר שהייה במקרר בחדר האחורי הם מופשרים, עוברים לתנור ונמכרים כמוצרים שהוכנו ונאפו במקום. הכותרות הנרעשות דיווחו ש"קרואסונים תעשייתיים פולשים לבולנז'רי שלנו", וש"אחד מכל שני קרואסונים הוא מוצר תעשייתי". (למעשה, אחד מכל שני מוצרי מאפה באופן כללי, לפי איגוד האופים הצרפתי).

עיתונים, ערוצי חדשות בטלוויזיה ואתרי אינטרנט הזהירו את הצרכנים. "הניחוח נפלא. הוא חמים, ונראה כאילו נוצר באהבה בידי האופה השכונתי הקטן, אבל יש סיכוי שזה מוצר תעשייתי".

בלומברג

פיליפ גודאר, הממונה על הקשר עם התקשורת באיגוד אופי הלחם והעוגות בצרפת, אמר בראיון לתחנת הרדיו "פראנס-אינפו" כי, "רוב בעלי הבולנז'רי אינם מודים בעובדה שהסחורה הנמכרת אצלם מגיעה למעשה ממפעל תעשייתי, ובעצם, הם מרמים את לקוחותיהם". עוד אמר גודאר כי לא מדובר רק בקרואסונים, אלא גם, ישמור אלוהי העוגות, במיני מאפה אחרים הנמכרים בכ‑30 אלף בולנז'רי ברחבי צרפת.

מאז 1998 חייבים האופים הצרפתים ללוש ולאפות בעצמם את הלחם שהם מוכרים כדי להיחשב בולנז'רי, אולם בכל הקשור לעוגות ושאר מיני בצק, הם רשאים לפנות לספקים תעשייתיים, זאת לפי דיווחי "פראנס-אינפו". שדרי התחנה הוסיפו כי בצרפת קיימים כמה מפעלים המספקים את הצריכה, וכי לכל אחד מהם קטלוג ובו כ‑700 סוגי מאפים שונים. קרואסון מקטלוג נמכר לבעל הבולנז'רי בכ‑20 סנטים (0.20 אירו), והוא בתורו מוכר אותו תמורת 80 סנטים או 1.20 אירו.

בעלי הבולנז'רי הקטנים מסבירים כי הכנת הבצק ואפייתו במקום יקרה מדי ולא משתלמת, אולם הם מעדיפים שלא להביא את המידע לידיעת לקוחותיהם, עקב החשש מתגובותיהם. ונראה שכיום רוב הצרפתים יכולים רק לחלום על קרואסון תפוח, נטול מרגרינה וחומרים משמרים, שהוכן ונאפה ביד אנשים הגאים עדיין במקצועם.

אבל, גם בפאריס, לא רק בסדום, יש צדיקים, ופייר קודר, בעל בולנז'רי ברובע ה‑19 בפאריס, הציב בחלון הראווה של חנותו שלט מאיר עיניים שלפיו כל המוצרים, בהם גם קרואסונים פשוטים או ממולאים בשוקולד, נעשים ונאפים במקום. "אין לנו קרואסונים במרקם של גומאוויר", הוא אומר, "הקרואסונים שלנו מוצקים ואווריריים, נימוחים ופריכים".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו