מכה למסעדות היוקרה

קליפורניה אסרה מכירת כבד אווז בתחומה

המדינה במערב ארה"ב מצטרפת לאיטליה, בריטניה וגרמניה שכבר אוסרות על מכירת המאכל האהוב, אך השנוי במחלוקת

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ

חוק האוסר מכירת כבד אווז נכנס אתמול (ראשון) לתוקף בקליפורניה. החוק, שעליו חתם המושל לשעבר ארנולד שוורצנגר, עבר כבר ב-2004, אולם נדחה כדי לאפשר ליצרני האוכל להיערך לכניסתו. לפי התקנה החדשה, מפרי החוק ייקנסו ב-1000 דולר.

בעלי המסעדות בקליפורניה סיפרו על מבקרים רבים שהגיעו במיוחד כדי לטעום את המאכל האהוב לפני כניסת התקנה לתוקף. חלקם הגדירו את האיסור "אבסורדי", והבטיחו להשתמש בפרצות בחוק כדי להמשיך למכור כבד אווז. אחת המסעדות יצאה במבצע "הבא את כבד האווז שלך", שלפיו המבקרים יכולים להביא את המאכל מביתם, והשפים במסעדה יבשלו אותו למענם.

זו אינה הפעם הראשונה שבה קהילה מנסה לאסור מכירת כבד אווז. הוא הוצא מחוץ לחוק בשיקגו ב-2006, דבר שגרר תגובת נגד של מסעדות, אשר בדומה לבתי מרזח בתקופת היובש, הגישו כבד אווז בסתר. האיסור נשאר בתוקף במשך פחות משנתיים. "היתה תחושה של מבוכה, שמועצת העיר מתערבת בתפריטי מסעדות", אומר מארק קארו, עיתונאי ב"שיקגו טריביון" ומחבר הספר "The Foie Gras Wars" שעסק בניסיון הנפל. באיטליה בריטניה וגרמניה יש חוק האוסר את מכירת כבד האווז.

כבד אווז במסעדה בקליפורניהצילום: אי-פי

בברלי מורס, תושבת קליפורניה אמרה לרשת אי-בי-סי כי היא תומכת בחוק. "האווזים בחוות מפוטמים בכוח, וגורמים להם למות בסבל, ולאחר מכן הם מגיעים לצלחת של הסועדים. זה לא מוסרי", אמרה. לעומתה, שון צ'ייני, בעל מסעדה, אומר שהתמונות שגרמו, לדעתו, בסופו של דבר לכינון החוק, מגיעות מחוות לא מפוקחות באירופה. לדבריו, "היחס לאווזים הוא טוב ואנושי".

כבד אווז נחשב למעדן כבר לפני 2000 שנה, אז היה מאכל פופולרי ביוון העתיקה, אולם הוא שנוי במחלוקת. פעילים למען זכויות בעלי חיים מגנים את פיטום האווזים, לפעמים גם באמצעות צינור שמוחדר לצווארו של האווז.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ