בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לאכול חלזונות מבושלים 80 מטר מתחת לפני האדמה

אלו שיצלחו את הדרך לבטן האדמה ויגיעו למסעדה הממוקמת במכרה בפינלנד, ישלמו לא פחות מ-160 דולר על ארוחה. המקום יהיה פתוח עד סוף החודש

תגובות

לויה, פינלנד. תושבי ערים רבות באירופה ובצפון אמריקה כבר התרגלו בשנים האחרונות למסעדות נודדות ולכאלו שקמות לפרק זמן מוגדר, ושזכו לכינוי "מסעדות פופ-אפ". אולם שף פיני אחד לקח באחרונה את המושג צעד גדול קדימה, ואף הפך אותו על פיו – כאשר פתח מסעדה חדשה במכרה אבן סיד שבצפון פינלנד, בעומק 80 מטרים מתחת לפני האדמה.

אלו שיצלחו את הדרך לבטן האדמה שמתחת לעיר לויה, ישלמו לא פחות מ-160 דולר על ארוחה של ארבע מנות – כאשר ההסעה מהבירה הלסינקי, המרוחקת כ-60 ק"מ מהמסעדה, כלולה במחיר. ומה בתפריט? סלמון, בשר עגל, חלזונות מבושלים בפרנו ועוגות תפוחים.

על פי רוב, מסעדות הפופ-אפ הארעיות נפתחות ביוזמה של שפים צעירים, המבקשים לערוך ניסויים הרפתקנים מבלי להסתכן בפשיטת רגל. אולם, גם אלו פותחים לרוב את המקומות במבנים קיימים או בביתם. לא כך המקרה של השף טימו לינמאקי שבחר לפתוח את מסעדתו רחוק מהעין. לדבריו, הבחירה במכרה באה בשל הקרבה לאדמה. "הרעיון נראה לי כה ייחודי, עד שלא עמדתי בפיתוי", אמר לינמאקי ביום שני השבוע, ערב הפתיחה של המסעדה, שעות ספורות לפני הגעת לקוחותיו הראשונים. "העבודה פה היא חוויה מיוחדת במינה בגלל הניתוק המוחלט מהעולם. דבר לא הסיח את דעתנו מהבישול".

בחלל המסעדה מסודרים 64 כסאות סביב שולחנות עץ ארוכים ומבהיקים, המוארים באור נרות. פנסי תאורה כחולים מטילים צללים כבדים לכל אורך תקרת האולם האפלולי, ששימש בעבר נפחיה, שבה יוצרו הכלים שקדחו אל תוך מעמקי האדמה.

רויטרס

אולי-פקה יאנטי, בעל עסק למחשבים מהלסינקי, העיד כי הארוחה ענתה על כל הציפיות, ואף יותר מכך. "האוכל היה מעולה", אמר יאנטי, שבחר מתאבן המורכב מדג, חלזונות ופירות יער. "מצאה חן בעיניי הקרבה לאדמה. התחושה היתה שונה ומוזרה מאוד".

לינמאקי, שמסעדתו "מורו" (בפינית -­ פירור) זכתה בתואר מסעדת הגורמה של השנה שנתיים בלבד אחרי שנפתחה, אומר שחוויית הכנת המזון במעמקים העניקה לו השראה להמשיך ולחפש אתגרים חדשים. "זה ללא ספק המקום המוזר ביותר שבישלתי בו", אמר, "קשה יהיה למצוא משהו שישתווה לו". ייתכן שלכך תורמת גם העובדה שלינמאקי וסועדיו אינם לבד במכרה בן 115 השנים. במעמקיו כורים עד היום אבן סיד, בעיקר בעבור תעשיות הכימיקלים.

לדברי לינמאקי, המסעדה תפוסה עד אפס מקום עד ליום סיום הניסוי, ה-29 בספטמבר. "אנחנו נשהה מתחת לפני האדמה בכל ימות השבוע, פרט ליום ראשון, שבו נעלה למעלה להשלים שעות שינה", אמר.

רויטרס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו