בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הדרך לקול היהודי עוברת בבטן: החומוס מככב בבית הלבן

השפית הראשית במעון הנשיאותי חשפה כי היא מכינה חומוס בקביעות, ושיבחה את המאכלים הים-תיכוניים: "מתאימים למדיניות האכילה הבריאה שלנו"

24תגובות

נשיא ארה"ב ברק אובמה לא ביקר בישראל מאז 2008, כפי שמבקריו אוהבים להזכיר לבוחרים היהודים. אך אם הוא מחמיץ את ניחוחות האזור, הוא לא צריך להרחיק לכת ומספיק אם יגש למטבח של הבית הלבן.

"אנחנו מכינים בעצמנו את החומוס", אמרה השפית הראשית של הבית הלבן, כריסטטה (כריס) קומרפורד, בראיון מיוחד ל"הארץ". "זה מאכל נפלא, מזין מאוד".

הם מכינים אותו לעתים קרובות, "כמעט לכל אירוע", הוסיפה קומרפורד. "יש לנו כל כך הרבה ירקות בגינת הבית הלבן שנחוצים לנו מטבלים טעימים, וחומוס הוא אחד המטבלים שאנחנו מכינים בקביעות".

בלומברג

הישראלים, הרואים בעצמם מומחים לחומוס, מעדיפים לאכול אותו עם פיתה טרייה, אבל אפילו הם למדו לחיות עם העובדה שהאמריקאים רואים בחומוס מטבל לירקות. אבל מתברר שחומוס הוא רק אחד ממגוון המאכלים הים-תיכוניים המוגשים בבית הלבן. מאכל נוסף שהשפית קומרפורד אוהבת להגיש הוא באבא גנוש, סלט חצילים בטחינה בנוסח ערבי. "החציל הוא ירק נפלא, ולפעמים יש לנו חצילים רבים מאוד בגינה, ואני צריכה להמציא דרכים שונות להכין אותם", אומרת קומרפורד. "ואחד המאכלים שאני אוהבת במיוחד הוא באבא גנוש", שאותו היא מגישה לצד קרוטונים בלבד.

השפית קומרפורד אוהבת גם להגיש טבולה וסלטים של מלפפונים ועגבניות. באופן כללי, היא מאמינה שהתזונה ים-תיכונית היא תזונה בריאה וכי היא מתאימה למדיניות האכילה הבריאה של הבית הלבן.

השפית קומרפורד, בת 50, הגיעה לארה"ב מהפיליפינים ב-1985. היא התמנתה לשפית הראשית של הבית הלבן על ידי לורה בוש ב-2005, והיא האשה הראשונה ובת המיעוטים הראשונה שמחזיקה בתפקיד הזה. כשמשפחת אובמה נכנסה לבית הלבן לפני ארבע שנים, מישל אובמה ביקשה מקומרפורד להישאר בתפקידה.

אחד מתפקידיה של קומרפורד היה לתכנן ולהכין את קבלת הפנים לכבוד הנשיא שמעון פרס, כשהגיע ביוני לוושינגטון כדי לקבל את מדליית החירות שהנשיא אובמה העניק לו. "הכנו כל מיני מתאבנים כשרים. היו לנו סלמון, טחינה, חומוס, פיתות מתוצרת בית והרבה מאוד מאכלים ים-תיכוניים. זה לא היה ממש כשר אלא תפריט בסגנון כשר".

כל שנה, מאז כניסתו לתפקידו, עורך אובמה סדר פסח לקבוצה קטנה של ידידים ואנשי צוות. קומרפורד אומרת שהיא נהנית להכין לארוחה מאכלים יהודיים קלאסיים, כגון חזה בקר ולטקס, ושהיא מכינה אותם לפי מתכונים משפחתיים ישנים שהידידים מביאים לה.
אך אירוע האוכל היהודי הראשי בבית הלבן הוא קבלת הפנים השנתית הנערכת לכבוד חנוכה. "כל שנה, לקראת חנוכה, אנחנו מכשירים את המטבח שלנו", אומרת קומרפורד על האירוע, שהוא המבוקש ביותר אצל פעילים ופוליטיקאים יהודים. רבנים מתנועת חב"ד המקומית מפקחים על תהליך ההכשרה. "המטבח שלנו משתנה לגמרי, ובתור שפית, זה מעניין אותי מאוד".

בימים אלה, גינת הירקות של הבית הלבן שופעת ירקות שונים, שחלקם נשלחים ישירות למטבח של קומרפורד, אך הרוב נשלח לארגוני צדקה ולמלכ"רים שונים. הגינה נשתלה על ידי מישל אובמה ב-2009 בעזרת תלמידי בית ספר מקומי בוושינגטון, כחלק מיוזמתה למנוע השמנת יתר אצל ילדים ולהרגיל אותם ואת בני משפחתם לתזונה בריאה יותר, מלאה בירקות ופירות.

לחצו לבלוג האוכל של ורד גוטמן באתר "הארץ" באנגלית



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו