בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הצרפתים אוכלים את הקשה של הלחם

בעיר נים מוכת האבטלה נפתחה לפני כשבועיים מאפייה ראשונה מסוגה שכל מוצריה נאפו יום קודם למכירתם. "הלחם של אתמול" זוכה להצלחה מסחררת

50תגובות

מערכת היחסים המורכבת בין העם הצרפתי והלחם שלו, שנמשכת כבר מאות שנים, הופכת קשה לתחזוקה בעתות משבר. בעיר נים מוכת האבטלה והעוני שבדרום צרפת נפתחה לפני כשבועיים בולנז'רי (מאפייה) ראשונה מסוגה בשלט שאומר כבר הכל: "הלחם של אתמול".

העסק החדש מציע לציבור את המוצרים הקלאסיים - באגט, קרואסון, קרואסון שוקולד, טארט לימון ושלל עוגות אחרות, עם הבדל קטן אחד - שום דבר לא טרי מהתנור. כל דברי המאפה של "הלחם של אתמול" נאפו יום קודם למכירתם, במאפיות אחרות ברחבי העיר, וכעת נמכרים בחצי מחיר ואף פחות. באגט שיעלה בבולנז'רי שכן 80 או 90 סנט נמכר ב"לחם של אתמול" תמורת 40 סנט, קוראסון שוקולד שנמכר טרי תמורת 1.10 אירו עולה בעסק החדש 40 סנט אף הוא. העוגות, שמחירן יכול להגיע ל-3 אירו כשהן טריות, מוצעות יום לאחר מכן תמורת 1.10 אירו בלבד.

הבולנז'רי החדשה פתחה את דלתותיה בשכונה שבה מתגוררות משפחות קשות יום. לפי סקרים עדכניים, 29% מתושבי נים חיים מתחת לקו העוני, ושיעור האבטלה בה גבוה במיוחד ביחס לשאר חלקי צרפת. "בדרך כלל זה הרבה יותר יקר ואני לא יכול להרשות לעצמי לקנות עוגה", אמר בריאיון לרדיו RTL תושב השכונה. לדבריו הצטרפו תושבים רבים שאמרו כי אין הבדל בטעם, רק במחיר.

בלומברג

"הלחם של אתמול" זוכה להצלחה מסחררת, עם סיקור תקשורתי נרחב בצדה. מאחורי הסנסציה עומד סבסטיאן פרז, בעלי רשת של 20 מאפיות בנים ובסביבותיה, שממחזר כך את המוצרים שלא נמכרו בסניפיו. "בהתחשב בקשיים שיש בעיר הזו, כואב לזרוק את המוצרים האלה לפח בסוף היום", אמר פרז בראיון לטלוויזיה הצרפתית, "גם בגלל העבודה הקשה של הצוותים שלנו באפייתם, אלו מוצרים באיכות גבוהה מאוד". כמה עיתונאים כבר תהו על מניעיו של פרז, שיכול פשוט לתרום את השיירים לבתי תמחוי בעיר, אבל הוא מבטיח שהרעיון המנחה אותו בפתיחת "הלחם של אתמול" הוא הרצון לסייע ללקוחותיו בעיצומו של משבר כלכלי עולמי.

ובכל זאת, התקשורת משבחת את מחזור הסחורה, מנהג עתיק יומין בתחום האפייה. ברחבי צרפת נמכרים מדי יום עשרות אלפי קרואסוני שקדים. למעשה, אלו הם הקרואסונים שלא זכו להיאכל ביום הקודם. האופים מעשירים אותם במלית שקדים ובאבקת סוכר לקישוט, וכך מצמצמים הפסדים. גם הפרנץ' טוסט המפורסם, שמו בצרפתית Pain Perdu - לחם אבוד, נולד משאריות הלחם הקשה של יום האתמול.

אם יחליט להרחיב את פעילותו, השיטה החדשה של פרז עשויה לשגשג בצרפת. לפי סקר שערך העיתון הכלכלי Les Echos ופורסם בתחילת דצמבר, 48% מהצרפתים מרגישים עניים, או על סף העוני. התחושה הולכת וגוברת במיוחד בקרב שכירים ובעלי עסק עצמאי. מנגד, דו"ח של סוכנות המזון של האו"ם מצביע על בזבוז מבהיל. במדינות המערב, 670 מיליון טונות של מזון מגיעים אל פח הזבל מדי שנה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו