בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי יותר מ-200 שנה: המאפייה הוותיקה ביותר בפאריס נסגרה

עקב הכפלת דמי השכירות במקום נאלץ האופה הוותיק קלוד אנו לוותר על מקום עבודתו ב-43 השנים האחרונות: "אובדן המאפייה יביא למות השכונה"

11תגובות

לאחר 202 שנים שבהן נהגו תושבי פאריס לקנות מדי בוקר את הבאגט שלהם, המאפייה הוותיקה ביותר בבירת צרפת, הממוקמת ברחוב רישלייה, תיאלץ לסגור את דלתותיה בפעם האחרונה. הסיבה: הבעלים החדשים של המבנה בו שוכנת המאפייה החליט להכפיל את השכירות.

"אשמח מאוד אם מישהו ייקח את המאפייה, אבל אני יודע שהיא תיסגר ותמות", אומר קלוד אנו, שניהל את המקום ב-43 השנים האחרונות. "זה הסוף, זה סוף עצוב". אנו סיפר לרדיו הצרפתי הציבורי כי כשהגיע למאפייה – הממוקמת בסמיכות למוזיאון הלובר - בשנת 1969, היו בשכונה בעיקר קצביות, מעדניות ומאפיות. ואולם כעת, לאחר שעברה ג'נטריפיקציה והמחירים בה האמירו, אלה התחלפו בסושיות.

הבעלים החדשים של הבניין, שמתכוונים לשפצו, כבר מצאו שוכרים חדשים למקום ואלה מתכוונים למכור דווקא מתוקים, שלא יוכנו על ידי אנו. "אני מצטער עבור התושבים", אומר אנו. "אובדן של שירותים כמו זו שהמאפייה מעניקה יגרמו למות השכונה. החיים כאן הם כמו בכפר – כשאין מאפייה ואין בית ספר הכל מת".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו