בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנזק הסודי של הקינואה: רעב בבוליביה

הפופולריות הגוברת גרמה לכך שמחיר הקינואה זינק פי שלושה מאז 2006. התוצאה היא שדווקא במדינות הייצור, התושבים אינם יכולים לקנות תבואה

146תגובות

עד לפני שנים לא רבות היתה הקינואה תבואה פרואנית אלמונית, שאותה אפשר היה לקנות רק בחנויות טבע. רק צמחונים וטבעונים מושבעים היללו את יתרונותיה כתוספת חדשה לצד הקוסקוס והאורז ודיאטנים התלהבו מאחוז השומן הנמוך שלה. עם הזמן המכירות גברו. הקינואה הפכה להיות תבואת הפלא של האנדים, ­תוספת בריאה, עכשווית ואתית במקום בשר. כתוצאה מכך, מחירה הוכפל פי שלושה מאז 2006.

ואולם, לאלה מאתנו המחזיקים שקית קינואה במזווה מצפה אמת לא נעימה כלל. הדרישה במדינות רבות לתבואה הזו העלתה את המחירים לרמה כזו, שהתושבים העניים של פרו ובוליביה, שזה היה פעם מזונם הקבוע, אינם יכולים יותר להרשות לעצמם לקנות אותו. מזון זבל מיובא הוא זול יותר ונגיש יותר. מחיר הקינואה בלימה גבוה כיום יותר ממחיר עוף. מחוץ לערים גובר הלחץ ­ בשל הדרישה מחו"ל ­ להסב שטחים שבעבר גידלו בהם יבולים שונים, לשטחים לגידול קינואה בלבד.

בלומברג

הסחר בקינואה הוא עוד דוגמה מצערת לנזק שנגרם בשל היחסים בין הצפון לדרום, בצירוף לכוונות בריאותיות טובות ולצרכנים הדוגלים באתיקה, שגורמים ללא יודעין וללא כוונה להתגברות העוני במדינות כמו פרו ובוליביה.

דבר דומה קרה גם לאספרגוס. פרו כבשה את השוק העולמי של האספרגוס. התוצאה היא שבמחוז איקה הצחיח, שבו מרוכז גידולו, הרעב לירק הזה רוקן את מאגרי המים של בני המקום. ארגונים לא ממשלתיים מדווחים כי מגדלי האספרגוס עובדים בתת-תנאים ואינם יכולים להביא מזון לילדיהם, ואילו הרווחים מגיעים ליצואנים גדולים ולסופרמרקטים זרים.

סויה, עוד צמח האהוב על הלובי הצמחוני המתייחס למוצריו כחלופה למוצרי חלב, הוא מזון מיובא בעייתי נוסף שגורם להרס סביבתי רב. למרבה מבוכתם של אלה שמציגים אותו כחלופה מתקדמת לבשר שהורס את הפלנטה, הסויה נחשבת כעת לאחת משתי הסיבות העיקריות לבירוא היערות של דרום אמריקה לצד חוות הבקר הענקיות.

לפני שלוש שנים ניסה Fife Diet, הפרויקט האירופי החלוצי הגדול ביותר לגידול מזון מקומי, לגדל קינואה. הנקינואהיסיון נכשל ולא נערך יותר, אך יוזמיו הכירו בצורך להגביר את הביטחון התזונתי שלנו ולצרוך יותר מזונות הגדלים על סף דלתנו ופחות מזונות מיובאים.

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב הכתבות והסיפורים מהעולם ישירות אליכן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו