לאכול בשר סוס? לא כל האירופאים נבהלים מהרעיון

לאחר שהתגלה בשר סוס במקום בשר בקר באריזות מזון ב-16 מדינות באירופה, מסתבר כי יש רבים ביבשת שכלל לא מתרגשים מכך. ויש גם מתכונים

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

לאחר שנחשף כי בבריטניה, אירלנד, פולין, שוודיה וצרפת שווק בשר סוסים באריזות מזון קפוא שאמורות להכיל בשר בקר, התגלה בימים האחרונים בשר סוסים באריזות גם ב-11 מדינות נוספות באירופה.

אכילת בשר סוסים אינה נחשבת כמסכנת את הבריאות, ואולם במדינות שבהן לא נהוג לצרוך בשר זה, במיוחד בבריטניה ובמדינות דוברות אנגלית, עוררה התופעה תגובות של שאט נפש ודחייה. ואולם, בניגוד לסערה שעוררה הפרשה בבריטניה, רבים במדינות אירופה אינם סולדים כל כך מבשר סוס ולא התרגשו מהגילויים האחרונים.

בחלקים רבים ביבשת, מאיסלנד ועד איטליה, אניני טעם רבים יטענו כי בשר סוס עדיף על סטייק בקר. אתר אינטרנט צרפתי אף לעג לטעם הבריטים ושאל "ובכן, האם בשר הסוס היה טעים או לא?"

אומברטו באצ'י, הכותב בעיתון אינטרנשיונל ביזנס טיימס, תיאר את תחושת העונג באכילת טרטר מבשר סוס, ואמר שהשערורייה האחרונה עלולה לגרום מבוכה לרבים שהסתייגו עד כה מאכילת בשר שכזה.

"מכיוון שאבי בא מפארמה שבאיטליה, אכלתי בשר סוס כבר מגיל צעיר. סבתי המנוחה הכינה קציצות מבשר סוס שהיו מבוקשות מאוד במשפחתי", כתב באצ'י, והמשיך במאמרו לשבח את בשר הסוס כבשר שעשיר בברזל ומומלץ לעתים קרובות לנשים בהריון, ילדים ולסובלים מאנמיה. "ומלבד זאת" הוא הוסיף, "בשר סוס הוא טעים ועדין, במיוחד שצולים או מבשלים אותו לזמן קצר. ולכן הוא מוצלח מיוחד כבשר נא וכטרטר".
בבלגיה, רבים אוהבים שהצ'יפס שלהם מבושל בשומן סוס, זאת בשעה שלא מעט בני אדם באוסטריה יטענו כי אין דבר יותר טעים מאשר בשר סוס בכופתאות.

ייתכן שעכשיו רבים בבריטניה שהסתייגו מאוד מאכילת בשר סוס, יתייחסו אליו באופן אחר ואולי אף ינסו לטעום אותו בחופשות במדינות אחרות ביבשת. ואולם, ראו הוזהרתם: אירופאים רבים אינם מסתפקים רק בסוסים. עיתון שווייצי חשף בדצמבר שרבים במדינה נוהגים לאכול כלבים וחתולים. מסתבר שאכילת כלבים היא חוקית במדינה והגזע שאותו אוהבים השווייצים לאכול יותר מכל הוא קרוב משפחה של הרוטוויילר. "אין בכך שום דבר מוזר", אמר חקלאי שווייצי. "בשר הוא בשר".

מתכון לתבשיל סוס מסורתי:
קחו נתח בשר סוס, הניחו אותו במים קרים. הדליקו את האש ובשלו על אש קטנה. הסירו את הקצף והשומן בזמן הבישול והביאו לרתיחה. הוסיפו מלח, שן שום, בצל מקורמל ושלל ירקות כמו כרישה, לפת, סלרי, כרוב ועוד. בשלו על אש בינונית במשך שבע או שמונה שעות

מתכון לסוס בנוסח פריסאי:
בשלו לפת בשומן סוסים; הוסיפו בשר סוסים מבושל חתוך לפרוסות דקות; הוסיפו מלח ופלפל וצקו על הכל ציר בשר סוס; הוסיפו פטרוזיליה, עירית ובצלצלי שאלוט, ומעט חומץ

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ