בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תאכלו חרקים ואולי תצילו את העולם

הם פריכים, מלאים פרוטאין וקיומם אינו בסכנה. בעולם בו למיליארד בני אדם אין גישה מספקת למזון, החרקים יכולים לשנות את התמונה

62תגובות

הם פריכים, מלאים פרוטאין ואפשר למצוא אותם מתחת לכל אבן, אבל פרט לכמה מקומות בודדים בעולם, ברוב התרבויות חרקים לא נחשבים למזון. אם תרצו ואם לאו, כעת הם זוחלים לכם לאט לאט אל תוך הצלחת.

האובזרבר הבריטי מדווח כי באביב ייערך בלונדון פסטיבל שמטרתו למגר את הגועל שאכילת חרקים מעוררת אצל בני המערב. מטרתם הסופית של מארגני הפסטיבל היא להכניס את החרקים אל התפריט, לא רק כגימיק במקומות ניסיוניים, אלא גם על מדפי הסופרמרקטים.

הפסטיבל ייקרא Pestival 2013 (או בתרגום חופשי “פסטיבל המזיקים”) ויתקיים כדי להגביר את ההערכה להם ולפרט את האפשרויות הגלומות בהם, בחסות קרן הנאמנות וולקאם. באירוע תפעל מסעדה של הצוות הקולינרי Nordic Food Lab, שעומד מאחורי המסעדה הדנית היוקרתית נומה. בשנה שעברה הצליח הצוות הסקנדינווי להכניס מנת נמלים למסעדה של מלון הפאר קלרידג’ס בלונדון. בעשרת הימים שבהם הוגשה זכתה המנה להצלחה רבה.

אבלקסיז

נומה נבחרה למסעדה הטובה בעולם על ידי המגזין רסטורנט 3 שנים ברציפות. שף המסעדה, רנה רדזפי, אומר שטעם הנמלים דומה לזה של קליפת לימון צרובה, פירה של זחלי חגבים ועש מזכיר רוטב דגים חזק, ומזחלי דבורים אפשר להכין מיונית מתקתקה.

מאחורי כל הגימיקים והבדיחות יש מסר רציני ביותר: מומחים רבים מאמינים שבמוקדם או במאוחר בני האדם יצטרכו להכיר ביתרון שבאכילת חרקים. ארגון המזון והחקלאות של האו”ם מממן מאז 2011 פרויקטים להקמת חוות גידול של חרקים למאכל בדרום-מזרח אסיה ובאפריקה, שבהן כ-2 מיליארד בני אדם כבר אוכלים חרקים וזחלי פרפרים בקביעות.

בשנה שעברה פרסם הארגון רשימה של 1,909 מיני חרקים אכילים, והשנה מתוכננת ועידה בינלאומית גדולה בחסות ממשלת הולנד על “מקור המזון החשוב הזה”. ב-30 השנים הבאות עשויה אוכלוסיית העולם לחצות את רף ה-9 מיליארד, וכבר כיום – למיליארד נפשות אין גישה לכמות מזון מספקת. במציאות הזו גידול חרקים, שצורך הרבה פחות משאבים, נשמע מופרך פחות. החרקים פולטים הרבה פחות גז חממה מאשר עדרי צאן ובקר וניתן לגדל אותם על פסולת אורגנית.

בלומברג

חרקים יש בעולם בשפע. על כל אדם יש 40 טון חרקים, כך שקיומם לא בסכנה. “אני יודע שבתרבות המערבית אסור לאכול חרקים, אבל בעצם למה לא?”, שואל השף רדזפי ומדגיש: “אם אתם אוהבים פטריות, כבר אכלתם הרבה מאוד חרקים. ואנחנו גם אוכלים דבש, שהוא הקיא של הדבורה. תחשבו על כך בפעם הבאה שאתם מכניסים כפית דבש לתה שלכם”.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו