העתיד השחור של הקפה האתיופי

למרות שאונסק"ו הכריז על יערות שיחי קפה טבעיים כעל שמורות ביוספריות, הגידולים המסחריים מעלימים אותם ומעלים חשש שבעתיד יחליף קפה שעבר "זיהום גנטי" את הקפה המקורי

צפריר רינת
צפריר רינת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צפריר רינת
צפריר רינת

מדינות רבות בעולם מתגאות כיום בקפה המשובח שהן מגדלות, אבל כולן חייבות את קיום הענף למין הבר של שיחי הקפה שמקורו באתיופיה. אלא שבעוד המטעים של הזנים המסחריים בעולם הולכים ומתרחבים בשטחם, מזהירים מדענים שהשיחים המקוריים שאפשרו את קיומו של המשקה המבוקש מלכתחילה נמצאים בסכנת הכחדה.

שתיית המשקה המופק מפולי הקפה החלה לפני כ-500 שנים. בעבר נהגו חקלאים להפיקו משיחי הבר ממין "קפה ערביקה" שגדל מתחת לעצים באזור יעל אפרומונטנה באתיופיה, אלא שעם הזמן החלו חקלאים במזרח אפריקה להגדיל את מטעי הקפה על חשבון הצמחייה הטבעית במקום והשתמשו בזני קפה שנוצרו בהכלאות שונות. שוק זה כה התרחב עד שכיום מקורם של רבים מסוגי הקפה שאותם מגדלים בעולם הוא ממין קפה ערביקה, ורק באתיופיה מתפרנסים כמיליון משקי בית מגידול שיחי קפה.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ