בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

העתיד השחור של הקפה האתיופי

למרות שאונסק"ו הכריז על יערות שיחי קפה טבעיים כעל שמורות ביוספריות, הגידולים המסחריים מעלימים אותם ומעלים חשש שבעתיד יחליף קפה שעבר "זיהום גנטי" את הקפה המקורי

12תגובות
בלומברג

מדינות רבות בעולם מתגאות כיום בקפה המשובח שהן מגדלות, אבל כולן חייבות את קיום הענף למין הבר של שיחי הקפה שמקורו באתיופיה. אלא שבעוד המטעים של הזנים המסחריים בעולם הולכים ומתרחבים בשטחם, מזהירים מדענים שהשיחים המקוריים שאפשרו את קיומו של המשקה המבוקש מלכתחילה נמצאים בסכנת הכחדה. שתיית המשקה המופק מפולי הקפה החלה לפני כ-500 שנים. בעבר נהגו חקלאים להפיקו משיחי הבר ממין "קפה ערביקה" שגדל מתחת לעצים באזור יעל אפרומונטנה באתיופיה, אלא שעם הזמן החלו חקלאים במזרח אפריקה להגדיל את מטעי הקפה על חשבון...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו