מחקר: שינויי אקלים יחסלו מחצית משטחי גידול הקפה באתיופיה עד סוף המאה

על פי החוקרים, אם לא יינקטו בהקדם צעדים למאבק בהתחממות הגלובלית, יעלה מחיר הקפה וטעמו ייפגע. ייצור הקפה יוכל להינצל אם המטעים יועתקו לאזורים גבוהים יותר

דמיאן קרינגטון, גרדיאן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דמיאן קרינגטון, גרדיאן

ההתחממות הגלובלית עלולה לחסל עד סוף המאה מחצית משטחי גידול הקפה באתיופיה, מולדת פולי הקפה. זאת, על פי מחקר פורץ דרך שהתפרסם באחרונה. העלייה בטמפרטורות כבר גרמה נזקים בכמה אזורי גידול קפה ייחודיים במדינה, ויש המשווים נזקים אלה לתרחיש שבו צרפת תאבד כרמים מובחרים לגידול ענבי יין.

באזורים ההרריים באתיופיה גדל קפה בר מזנים ייחודיים לאזור, כלומר שמאפייני טעם וגידול ייחודיים עלולים לאבד עוד לפני שייחקרו ושטיבם יתגלה. עם זאת, במחקר התברר שייצור הקפה יוכל להתרחב אם תהיה אפשרות להנהיג תוכנית רחבת היקף להעתקת המטעים לאזורים גבוהים יותר, שבהם מעלות נמוכות יותר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ