בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

היעדר החטים מגן על הפילות באפריקה מציידים, ומספרן גדל

בפארק אדו שבדרום אפריקה מהוות פילות חסרות חטים כ-95%-90% מאוכלוסיית הפילות הבוגרות, בניגוד לשאר היבשת שם שיעורן עומד על כ-2%, ואותה תופעה נצפתה גם בזמביה, טנזניה ואוגנדה

2תגובות
פילות ללא חטים בפארק אדו שבדרום אפריקה
FINBARR O'REILLY / NYT

בפארק הלאומי אדו בדרום אפריקה, קל להבדיל בין הפילים והפילות אפילו מרחוק. בעוד ברוב אוכלוסיות הפילים ביבשת רק לכ–2% מהפילות הבוגרות אין חטים, באדו הנתון עומד על 90%—95%. היעדר החיטים של נקבות הפילים בפארק התפתח במהירות במאה האחרונה, והוא אחת הסיבות לכך שהפילות של אדו אינן ניצודות. "הפילות באדו הן אולי סיפור ההצלחה הגדול ביותר בעולם", אמר מנהל הפארק, ג'ון אדנדורף. "היעדר החטים מגן עליהן". אדו הוא דוגמה דרמטית ביותר לעלייה במספר הפילים האפריקאים נטולי החטים, אבל לא היחידה. בפארק הלאומי גורונגוסה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו