היעדר החטים מגן על הפילות באפריקה מציידים, ומספרן גדל

בפארק אדו שבדרום אפריקה מהוות פילות חסרות חטים כ-95%-90% מאוכלוסיית הפילות הבוגרות, בניגוד לשאר היבשת שם שיעורן עומד על כ-2%, ואותה תופעה נצפתה גם בזמביה, טנזניה ואוגנדה

רוד נורדלנד, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוד נורדלנד, ניו יורק טיימס

בפארק הלאומי אדו בדרום אפריקה, קל להבדיל בין הפילים והפילות אפילו מרחוק. בעוד ברוב אוכלוסיות הפילים ביבשת רק לכ–2% מהפילות הבוגרות אין חטים, באדו הנתון עומד על 90%—95%. היעדר החיטים של נקבות הפילים בפארק התפתח במהירות במאה האחרונה, והוא אחת הסיבות לכך שהפילות של אדו אינן ניצודות. "הפילות באדו הן אולי סיפור ההצלחה הגדול ביותר בעולם", אמר מנהל הפארק, ג'ון אדנדורף. "היעדר החטים מגן עליהן".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ