אורז לאפריקאים, חיטה לאסייתים: שאיפות חברתיות משנות את הרגלי התזונה בעולם - אפריקה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורז לאפריקאים, חיטה לאסייתים: שאיפות חברתיות משנות את הרגלי התזונה בעולם

לכתבה
חקלאי מביט על חלקת אדמה שנחפרה בה תעלה באורך 24 קילומטרים במאלי, ב-2010TYLER HICKS / NYT

במערב אפריקה יותר ויותר תושבים ממלאים את צלחותיהם באורז; בדרום־מזרח אסיה זונחים את הדגן המסורתי ופונים לקמח החיטה ה"מערבי"; ובארה"ב מתרחקים משני המזונות גם יחד ונוהים אחר טרנד ה"דגנים הטהורים"

6תגובות

אם מזון מבחינתכם הוא רק חומר או מקור להנאה, ביקור בשוק איכרים בשכונת פסיפיק פלסיידס עשוי לפקוח את עיניכם. בשביל הלקוחות באזור יוקרתי זה בלוס אנג'לס, הלבושים בבגדי ספורט מלייקרה, אכילה היא פעילות מורכבת. אשה עם כובע לבד בשם ג'ולי אומרת שהיא מנסה להימנע מאכילת קמח לבן כי זה גורם לה לחוש נפוחה — אך היא חורגת מהכלל הזה כשמדובר בטורטיות. אם לילדה בת ארבע אומרת שהיא אוכלת אורז חמש פעמים בשבוע — אבל "לא גאה בכך". אשה שלישית, סוזן טטוי, שלמדה לבדה על תזונה, מעדיפה אורז מלא, קינואה, תרד סיני (ירבוז) ודוחן. אופנות מזון הן דבר מוזר ורב עוצמה. בין שנות ה–70 לשנות ה–90 של המאה שעברה אכלו האמריקאים יותר...

הרשמה לניוזלטר

כל החדשות והסיפורים החמים מהעולם אצלכם במייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות