עשרות גופות פליטים נמשו מזירת אסון הטביעה ההמונית מול חופי לוב
משמר החופים במדינה הודיע שלשום כי קיים חשש לחייהם של כ-150 בני אדם. דייגים מקומיים ניסו לעזור, אך הצליחו להשיב לחוף רק חמישה אנשים בכל פעם. אחד הניצולים סיפר כיצד אשתו וילדיו טבעו לנגד עיניו

משמר החופים של לוב משה אתמול (שישי) 55 גופות מהאזור שבו התהפכו שלשום סירות שעליהן כ-350 מבקשי מקלט. עוד כ-150 בני אדם הוגדרו נעדרים לאחר התקרית שראש נציבות הפליטים של האו"ם, פיליפו גרנדי, כינה ה"טרגדיה הקשה ביותר בים התיכון" מאז תחילת השנה.
לפי נציבות הפליטים של האו"ם, על הסירות היו אזרחי לוב, מצרים, אריתריאה וסודאן. מבין נוסעי הסירות חולצו כ-140 בני אדם ביום חמישי והובאו לחופי לוב, משם פונו לבתי חולים ולמתקני מעצר לפליטים.
- חשש לחיי 150 פליטים שסירותיהם התהפכו מול חופי לוב
- למות בים או ביבשה: הבחירה האכזרית של הנמלטים מאפריקה
- 40 בני אדם נהרגו בתקיפה אווירית של מתקן מעצר לפליטים בטריפולי
אחד הניצולים, עבדאללה עוסמאן, סיפר לסוכנות אי-אף-פי כי הסירה שעליה הפליג יצאה לים התיכון בלילה שבין רביעי לחמישי - וכעבור שעה וחצי החלו לחדור מים לסיפון. לדבריו, בהמשך התקלקל המנוע ובשש השעות שלאחר מכן החלו האנשים שעל הסירה לטבוע. הוא הוסיף כי דייגים מקומיים נחלצו לעזרתם והעבירו לחוף אנשים מהסירה, חמישה בכל פעם. מבצע החילוץ הסתיים לדבריו רק בסביבות השעה תשע בבוקר.
אן-ססיליה קיאר, מארגון רפואים ללא גבולות, סייעה לכמה מהניצולים שהובאו לבסיס צבאי בעיר חומס שבצפון לוב. לדבריה, רבים מהם לבשו רק מגבות או תחתונים לגופם ונראו בהלם. אחד מהם, אזרח סודאן, סיפר לדבריה כי ראה את אשתו וילדיו טובעים לנגד עיניו. קיאר הוסיפה כי מתשאול הניצולים עולה כי הם הפליגו בשלוש סירות שהיו קשורות אחת לשנייה בחבלים. "מרבית הילדים שהיו על הסירות לא ידעו לשחות, וגם אלו שידעו טבעו בגלל התשישות", סיפרה.
ניצול אחר, אזרח אריתריאה, ששוחח עם סוכנות אי-פי סיפר כי בסירה שבה הפליג היו כמעט אך ורק נשים. לדבריו, כולן למעט שתי ילדות טבעו. ארגוני סיוע לפליטים מתחו ביקורת על כך שהאיחוד האירופי הפסיק לסייע במבצעי החילוץ בים התיכון - והשאיר את הזירה לדייגים מקומיים ולרשויות בלוב - המדינה שממנה יוצאים רבים לכיוון אירופה.
לדברי איש משמר החופים הלובי ששוחח עם סוכנות אי-אף-פי, "אין לנו את האמצעים לסייע, אנחנו פשוט מחכים שהים יפלוט לחוף את הגופות כדי שנוכל לאסוף אותן". ארגוני הסיוע העלו גם חששות לגורל הפליטים הנלקחים למתקני מעצר במדינה.
84 מהניצולים באסון ביום חמישי הובאו למתקן בשכונת טאגו'רה שבטריפולי, אך שוחררו לרחובות הבירה. 40 בני אדם נהרגו בתחילת החודש בהפצצה אווירית על המתקן בטאג'ורה, כחלק מהלחימה בין ממשלת לוב המוכרת בידי האו"ם לבין הגנרל חליפה חפתר שפתח באפריל במערכה לכיבוש טריפולי.