ג'יהאדיסטים על אופנועים תקפו שני כפרים בניז'ר. כ-80 בני אדם נהרגו
המדינה המערב אפריקאית סובלת בשנים האחרונות ממתקפות טרור של ארגונים איסלאמיסטיים קיצוניים שמגיעים ממאלי וניגריה השכנות וקשורים לאל-קאעידה ודאעש

כ-80 בני אדם נהרגו ו-20 נפצעו במתקפות של חמושים על שני כפרים בדרום-מערב ניז'ר – כך מסר היום (ראשון) שר הפנים של המדינה. לפי השר אלקאש אל-האדה, התקיפות אירעו אתמול בכפרים צ'ומבאנגו וזארומדריי ומבצעיהן הם ג'יהאדיסטים.
סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי בצ'ומבאנגו נהרגו 49 בני אדם ובזארומדריי נהרגו עוד 30. באזור שבו בוצעו המתקפות, בסמוך לגבול עם מאלי ובורקינה פאסו, פועלים ארגונים איסלאמיסטיים קיצוניים שהכריזו על נאמנותם לאל-קעאידה ו"המדינה האיסלאמית" (דאעש).
שר הפנים הניז'רי אמר כי המתקפות בוצעו ככל הנראה כנקמה על מותם של שני לוחמים ג'יהאדיסטים על ידי תושבים משני הכפרים. לדבריו, החמושים הגיעו לכפרים באופנועים ממאלי השכנה והרשויות מבצעות מצוד אחריהן.
הרכיבה באופנועים במחוז טילברי בניז'ר, שבו נמצאים שני הכפרים שהותקפו, נאסרה למשך שנה כחלק מהמאמצים לעצור את המתקפות של חמושים איסלאמיסטים שמשתמשים בכלי רכב זה במתקפותיהם.
אזורים אחרים בניז'ר גם סובלים ממתקפות חוזרות ונשנות של ג'יהאדיסטים המגיעים מניגריה, שם מתקשה הממשלה המקומית במלחמה מול ארגון הטרור בוקו חראם. בחודש שעבר נהרגו לפחות 27 בני אדם במתקפה של בוקו חראם במחוז דיפה בדרום-מזרח ניז'ר.
המתקפות הקטלניות בניז'ר נערכו שבוע אחרי שבמדינה נערכו בחירות לפרלמנט ולנשיאות. מספירה חלקית של הקולות עולה שמפלגת השלטון, "המפלגה הניז'רית לדמוקרטיה וסוציאליזם", שמרה על הרוב שלה באסיפה הלאומית, אולם מועמדה לנשיאות מוחמד באזום לא השיג את הרוב הנדרש וצפוי להתמודד בסיבוב שני ב-21 בפברואר מול מועמד האופוזיציה מהמאן אוסמאן.
באזום, שר לשעבר בממשלה, נחשב לבעל ברית של הנשיא היוצא מהמדואו איסופו, שפורש לאחר שתי כהונות. אוסמאן היה הנשיא הראשון שנבחר בבחירות דמוקרטיות בניז'ר עד שהודח בהפיכה צבאית ב-1996.
בתקרית אחרת באזור, שני חיילים צרפתים שמוצבים במאלי נהרגו כשרכבם עלה על מטען נפץ מאולתר – כך נמסר מארמון האליזה בפריז. חייל שלישי נפצע בפיגוע של ארגון המקושר לאל-קאעידה, שאירע פחות משבוע אחרי ששלושה חיילים צרפתים נהרגו בנסיבות דומות ליד גבולה של מאלי עם בורקינה פאסו.
צרפת עומדת בראש קואליציה של מדינות שנלחמת בטרור במערב אפריקה, אולם האזור ממשיך לסבול מפיגועים וכן מאלימות אתנית, מקרי שוד וסחר בבני אדם ובסמים. לפי האו"ם, יותר מ-4,000 בני אדם נהרגו בשנה שעברה במקרי אלימות בניז'ר, בורקינה פאסו ומאלי. הארגון הבינלאומי קרא להעביר סיוע לשלוש המדינות שבהן, לדבריו, 1.6 מיליון בני אדם נעקרו מבתיהם בשל האלימות.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
