שקיעת האסאדו

ארגנטינה כבר לא הצרכנית מספר 1 של בשר אדום

"אנו עטויים כלימה", ביכה הסופר דייגו וסינו, "בשנים האחרונות ניחתה על הזהות הלאומית שלנו כארגנטינים מכה שלא ידענו כמותה מעולם"

סיימון רומרו, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סיימון רומרו, ניו יורק טיימס

נתח עסיסי של סינטה משובחת המגירה מיצי בשר – ארגנטינים רבים רואים במנה שכזאת זכות יסוד שיש להתענג עליה בקביעות. לא בכדי אמר בעבר אחד מנשיאי ארגנטינה בראיון לכתב עת אמריקאי: “תגידו לקוראים שלכם שלא יבואו לארצי אם הם צמחונים”. אבל טעמים משתנים, אפילו בארגנטינה.

צריכת הבשר באימפריית הבשר האדום ירדה בעשרות השנים האחרונות עד כדי כך שארגנטינה כבר אינה הצרכנית מספר אחת בעולם של בשר לאדם, תואר שכעת מתהדרת בו השכנה הקטנה אורוגוואי. טלטלה נוספת אחזה בארגנטינים משהתברר שמולדתם הידרדרה השנה למקום ה-11 בדירוג העולמי של יצאניות הבשר, אחרי ניו זילנד ומקסיקו, מה שהוביל לתגובות קינה בעיתונים כמו: “סופה של מלכות”.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ