המונוסודיום גלוטמט חוזר בחשאי למסעדות היוקרה

תוסף המזון הוכפש לפני כ-40 שנה, כחלק מבהלה פסאודו-מדעית וגזענית. כעת שפים נעזרים בו כדי להשיג את האוממי, "הטעם החמישי" הנכסף

טלי קרופקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טלי קרופקין

המונוסודיום גלוטמט חוזר למטבחים, והפעם של מסעדות העילית. מאז שהחלו שפים ברחבי העולם, בעיקר כאלה המתמקדים במטבח מולקולרי, לנסות ליצור במנותיהם את הטעם החמישי, "האוממי", תוסף המזון האחראי לטעם זה זוכה לעדנה מחודשת. אולם בגלל הסטיגמה שדבקה במונוסודיום גלוטמט, רבים מבעלי המסעדות אינם מודים כי הם משתמשים בו. חלקם, לפי האתר באזפיד, אפילו מייצרים חומר זהה מבחינה מולקולרית לתוסף המזון, אך נטול מוניטין שליליים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ