תרבות המזון האותנטי בארה"ב מוגשת עם תיבול קולוניאלי נדיב

טרנד החיפוש אחר מנות אקזוטיות שוטף את המערב, אך מאחוריו מסתתרים זלזול וחוסר רצון במפגש תרבותי אמיתי. ספר חדש מסביר שאוכל הודי אינו רק קארי ושכופתאות מסין לא חייבות להיות זולות

טלי קרופקין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טלי קרופקין

עליית תרבות האוכל במערב הופכת את החיפוש אחר מזון אותנטי מתרבויות אחרות לבילוי פופולארי בקרב תושבי ערים גדולות. בארה"ב, למשל, מהללים מומחים רבים לקולינריה מנות אקזוטיות, תוכניות ריאליטי עוקבות אחר מסעות גסטרונומיים במקומות רחוקים ופותחות את תיאבון הצופים אל הלא מוכר, ותיירים שחוזרים מטיולים בסין, הודו ותאילנד, מחפשים את המנות שטעמו שם – גם במסעדות שקרובות למקום מגוריהם. והנה, דווקא בימים שבהם הזמינות של מזון מרחבי העולם מגיעה לשיאים חדשים, נוחת על המדפים ספר שתוקף את תרבות המזון האתני, מציג אותה כטרנד קולוניאליסטי, ומדגיש את ניחוח הגזענות שטמון בגיחות לשכונות מהגרים ובמרדף אחר "הסעודה האותנטית הבאה". 

תגובות