עם דחיקתם ממדינות המערב, תאגידי המזון מצאו קורבן חדש: המדינות המתפתחות

במקומות בהם בעבר היו אחוזים גבוהים של תת-תזונה, חדירת תאגידי המזון לפינות הנידחות ביותר בברזיל ובמדינות נוספות גורמת דווקא לבעיית השמנה, תוך צבירת כוח פוליטי וכלכלי עצום

אנדרו ג'ייקובס ומאט ריצ'טל, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אנדרו ג'ייקובס ומאט ריצ'טל, ניו יורק טיימס

צהלות הילדים הגרים בעיר החוף פורטאלזה שבברזיל נשמעו ברגע שהעגלה הלבנה והמוכרת הופיעה בקצה הרחוב. האשה שדחפה אותה, סלין דה־סילבה בת ה–29, עברה מבית לבית, מכרה קינוחים, עוגיות, רפרפות, פשטידות, ממתקים ודגני בוקר. ניתן היה לראות שרבים מלקוחותיה סובלים מעודף משקל, אפילו ילדים ופעוטות. היא הצביעה על אחד הבתים במסלולה וסיפרה כי בעל הבית שסבל מהשמנת יתר קיצונית, מת שבוע קודם לכן. "הוא אכל פרוסת עוגה ומת בשנתו", היא אמרה. דה ־סילבה, ששוקלת יותר מ–90 ק"ג, גילתה באחרונה שהיא סובלת מלחץ דם גבוה. היא הודתה שהסיבה לכך היא חולשתה לנתחי עוף מטוגנים וקוקה קולה, המשקה שמלווה כל ארוחה שלה, כולל ארוחת הבוקר. דה־סילבה היא אחת מצוות של רוכלים העובדים בחברת "נסטלה", המספקת סחורה לכרבע מיליון משקי בית ברחבי ברזיל — בהם כאלה הנמצאים בפינות הנידחות ביותר של המדינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ