בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שנים של מיתוסים, סיפורה של ממציאת עוגיית השוקולד צ'יפס מתגלה

המתכון שהמציאה שינה את העולם, אך רות ווייקפילד ממזרח מסצ'וסטס נותרה אנונימית באופן יחסי. סיפור שהוקדש לה לאחרונה בניו יורק טיימס מנסה לתקן את העוול

18תגובות
דוכן עוגיות במחלקת האפייה בחנות בפרברי פריז, בנובמבר
בלומברג

בשנות ה–30 של המאה הקודמת, בזמן שרות ווייקפילד החלה בניסויים שונים שיובילו בסופו של דבר להמצאת עוגיית השוקולד צ'יפס, היה נהוג לקרוא לממתקים חדשים בשמו של אדם או מקום. הדוגמה המפורסמת ביותר היא אולי חטיף אגוזים־נוגט מצופה בשוקולד שהומצא אז, אשר זכה לשם "בייבי רות" על שם בתו של גרובר קליבלנד, נשיא ארה"ב בתחילת המאה ה–20. ווייקפילד, מצידה, בחרה לקרוא למתכון שהמציאה "עוגיית שוקולד קראנץ' טול האוס" — על שם המסעדה הפופולארית שניהלה לצד בעלה במזרח מסצ'וסטס, "פונדק טול האוס". בהמשך ישתנה שמה, והיא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו