חלב פרה משמרים ודגים שלא שחו במים: כך מאיים המדע על תעשיות המזון מן החי

סטארטאפים אמריקאיים רבים מנסים לייצר תחליפי בשר וחלב בעזרת טכנולוגיות חדשניות שהיו עד כה בשימוש מדענים. אבל גם הם מבינים שבסופו של דבר הטעם הוא הקובע, והמרוץ לטעם המושלם בעיצומו

דמיאן קרינגטון, גרדיאן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דמיאן קרינגטון, גרדיאן

"אם אתה מייצר מזון שטעמו באמת טוב, שיחקת אותה", אומר ג'וש טטריק בחיוך. בתחום שלו ההצלחה הזאת היא הכרחית. החברה של טטריק, Just, היא אחת מכמה חברות מובילות בעלות משימה שאפתנית: ליצור בעזרת טכנולוגיות חדשניות מזון שיצליח להכניע את תעשיות הבשר ומוצרי החלב.

מדובר באתגרים ענקיים: גידול בשר במעבדות, ייצור "ביצים" מקושקשות משעועית מש, ייצור דגים שמעולם לא שחו במים וחלב פרה שעשוי משמרים. המטרה היא לצמצם את הנזקים הסביבתיים העצומים הנגרמים על ידי החקלאות התעשייתית, החל בפליטות פחמן וכלה בזיהום מים ובמחלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ