בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מוקפצות בחמאה, הציקדות שהצילו שבט אינדיאני מכלייה, עדיין נחשבות למעדן

בני האונונדגה מספרים לילדיהם כי ב–1779 פקד ג'ורג' וושינגטון לשרוף את כפריהם. לאחר שהיבולים של השבט נשרפו הופיעו הציקדות, ובני האונונדגה אכלו אותן ושרדו

תגובות
ציקדה על זרועו של בן השבט סיד היל, החודש. הציקדות נאכלות חיות או מטוגנות
KYLE ADAMS / NYT

בשטחים של שבט האונונדגה בצפון מדינת ניו יורק לא ניתן להתחמק מציקדות בימים אלה. החרקים הללו מקישים על חלונות כלי רכב, מתגנבים לתוך מסעדות ומוצאים מקלט במרתפים, והצרצורים שלהם מהדהדים ביערות. "אמא, תראי, ציקדה אחת עפה ישר אליי", אמר סיד היל, בן שבע, כשהתרוצץ ואסף ציקדות. נדרשו לו דקות ספורות למלא את השקית. הוא תחב ציקדה אחת לפיו, כשכנפיה עוד התנופפו. האחרות נועדו לבישול בהמשך. אכילת ציקדות — לפעמים כשהן חיות, כפי שעשה סיד, אך לעתים קרובות יותר כשהן מטוגנות בחמאה, מלח וקצת שום — היא חלק מהמסורת של...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו