בארה"ב מתווכחים: איך לקרוא לקציצה שבתמונה?

עם הצמיחה בתעשיית תחליפי הבשר, מגדלי בקר יצאו לקרב על המלה "בשר". לדבריהם, הם לא רוצים לאבד שליטה על תיוג המוצר, כפי שקרה לתעשיית החלב לאחר הופעת חלב הסויה והשקדים

לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

מגדלי הבשר ומועצות החוואים ברחבי ארה"ב לא מתכוונים לוותר על הבלעדיות של המלה "בשר" ללא מאבק. בשבועות האחרונים פעלו ארגונים לגידול בשר ולעיבודו לשכנע מחוקקים ביותר מתריסר מדינות לאשר חוקים שיאסרו על השימוש במלה "בשר" לתיאור המבורגרים ונקניקיות העשויים מרכיבים מהצומח או בשר שמגדלים במעבדה.

חלופות אלה לבשר עשויות להיראות כמו בשר, טעמן יהיה כשל בשר והן אפילו ידממו כמו בשר — אבל בעלי החוות רוצים לוודא שהמתחרה החדש לא יהיה רשאי להשתמש במלה "בשר" לתיאור מוצריו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ