בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי 45 שנים, קובה מאיצה את ההפרטה ויוצאת מעסקי המסעדות

בקרוב יהפכו 20 בתי אוכל שהופעלו עד כה על ידי הממשלה לקואופרטיבים בבעלות העובדים, כחלק מהרפורמות הכלכליות שהנהיג הנשיא ראול קסטרו

2תגובות

יותר מ-20 מסעדות, שהופעלו עד כה על ידי הממשלה, יהפכו באוקטובר לקואופרטיבים המופעלים על ידי עובדיהם, כחלק מהתהליך שבו ממשלת קובה, בראשות ראול קסטרו, פורשת מניהול כמעט כל דבר במדינה. אם הניסוי יצליח, יהפכו עוד מאות מסעדות לקואופרטיבים. מגזרים אחרים, החל בבנייה ותחבורה וכלה בשוקי איכרים ותעשייה זעירה, כבר עוברים תהליך דומה.

מאז 1968, אז הולאמו כל המסעדות בקובה, לא ויתרה הממשלה על שליטתה באף מסעדה. עד לפני חמש שנים נאלצו המבקרים בקובה לסעוד רק במסעדות ממשלתיות, שברובן הגישו מזון ברמה נמוכה ביותר. כיום פועלות בקובה קרוב ל-2,000 מסעדות פרטיות, שפתחו יזמים מקומיים בעקבות הרפורמות הכלכליות שהנהיג הנשיא ראול קסטרו, משנטל את ההנהגה מידי אחיו החולה פידל בשנת 2008.

"הממשלה מקווה שהגאווה המקצועית והרווחים הצפויים יהוו תמריץ לבעלי הקואופרטיבים להשקיע בשיפור רמת המזון והשירות ללקוחות", אמר ריצ'רד פיינברג ממכון ברוקינגז שבוושינגטון, שפרסם כמה מחקרים העוסקים ברפורמות הכלכליות בקובה. כמה מהמסעדות האמורות ממוקמות באזורים נידחים, ומשרתות בעיקר קהל מקומי.

קסטרו נקט צעדים לביטול הפיקוח הממשלתי על עסקים פרטיים קטנים בענף הקמעונאות. אלפי חנויות קטנות ומוניות שהוחזקו בעבר בידי הממשלה הוחכרו לעובדים המפעילים אותם, ואדמות בור בבעלות ממשלתית הוחכרו לחקלאים, על מנת שיקימו עליהן משקים קטנים. הקואופרטיבים פועלים עצמאית, ללא תלות בגוף ממשלתי.

רויטרס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו