דיווח: האיסור על העלאת מחשבים לטיסה הוחל עקב תכנון פיגוע בעזרת אייפד
לפי גורם ביטחוני שצוטט ב"אובזרבר" הבריטי, הכוונה היתה להכניס מטען למטוס בתוך אייפד מזויף. ארה"ב ובריטניה אסרו בשבוע שעבר להעלות מכשירים אלקטרוניים לטיסות ממדינות במזרח התיכון

האיסור שהטילו ארה"ב ובריטניה על העלאת מכשירים אלקטרוניים לתא הנוסעים בטיסות מכמה מדינות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון קשור, בין היתר, לגילוי של תוכנית להכניס למטוס מטען בתוך מכשיר אייפד מזויף - כך דווח באובזרבר הבריטי מפי גורם ביטחוני עלום שם. פרטי התוכנית, המדינה שבה היא היתה אמורה לצאת לפועל והארגון שעמד מאחוריה לא פורסמו.
לפי האובזרבר, גילוי המזימה אישר את החששות של סוכנויות הביון כי ארגונים איסלאמיסטיים מצאו דרך חדשה להבריח מטענים אל תא הנוסעים של המטוס לאחר ניסיונות להכניס אותם בתחתונים ובסוליות נעליים.
- ארה"ב תאסור על העלאת מכשירים אלקטרוניים לטיסות מעשרה שדות תעופה במדינות מוסלמיות
- מימון המונים בסטארט־אפים: מי יכול לגייס ואיפה אפשר להשקיע?
ארה"ב ובעקבותיה בריטניה הכריזו בשבוע שעבר על איסור להעלות מכשירים אלקטרוניים הגדולים מסמרטפון לטיסות מכמה מדינות מוסלמיות. האיסור של בריטניה חל על מצרים, ירדן, לבנון, סעודיה, תוניסיה, וטורקיה. האיסור של ארה"ב חל על ירדן, מצרים, סעודיה, מרוקו, קטר, כווית ואיחוד הנסיכויות. מדינות האיחוד האירופי טרם החילו איסור דומה.