חמישה הרוגים מירי באזור תעשייה באורלנדו על רקע סכסוך אישי
המשטרה הבהירה כי התקרית לא קשורה לטרור וכי היורה הינו עובד שפוטר מהחברה בה בוצע הירי רק בחודש אפריל. היורה ירה בעצמו למוות אחרי שרצח חמישה מחבריו לשעבר בעבודה
אדם חמוש פתח היום (שני) בירי במבנה באזור התעשייה באורלנדו שבפלורידה, הרג חמישה בני אדם ואז ירה בעצמו למוות. רשת CNN דיווחה לפי המשטרה כי התקרית לא קשורה לטרור וכי היורה הינו עובד לשעבר מתוסכל.
המבנה בו בוצע הירי משמש חברה לייצור אביזרים למכוניות. היורה, בן 45 פוטר מהחברה רק בחודש אפריל. המשטרה הוסיפה כי אין לו עבר פלילי והוא לא קשור לטרור. בין ההרוגים, שלושה גברים ואשה.
JUST IN: "Multiple fatality" shooting at Orlando business. Tune in to @CNN or watch @CNNgo https://t.co/5gyMUD4Yw4 https://t.co/wIrJiED9Bt
— CNN Newsroom (@CNNnewsroom) June 5, 2017
מוקדם יותר הודיעה המשטרה כי כוחותיה נקראו למבנה באזור התעשייה בעיר לאחר שדווח על מספר נפגעים מירי. בהמשך דווח כי מדובר בהרוגים, אך המשטרה הבהירה כי האירוע נמצא בשליטה והיורה מנוטרל.
הירי מתרחש שבוע אחרי שתושבי אורלנדו ציינו שנה לירי במועדון הקהילה הגאה פולס ממנו נהרגו 49 בני אדם. עומר מאטין, יליד ארה"ב בן 29, נכנס למועדון "פולס" באורלנדו בשעת לילה, לקח בני ערובה והחזיק בהם כשלוש שעות, שבמהלכן התקשר מאטין למשטרה והצהיר על אמונים לדאעש. הירי במועדון נחשב לתקרית הירי הקטלנית ביותר בהיסטוריה של ארה"ב .