פרטי 143 מיליון אמריקאים נגנבו בפריצה לחברת דירוג אשראי
"בסולם של אחד עד 10 במונחים של גניבת זהות, זה אירוע של 10", אמרה אנליסטית בכירה על הדליפה מחברת Equifax
143 מיליון אמריקאים נפגעו בדליפה של מספרי ביטוח לאומי וכרטיסי אשראי מחברת דירוג האשראי Equifax. אקוויפקס, אחת משלוש חברות הגדולות בארה"ב, מסרה כי "פושעים" ניצלו פרצה באתרה האמריקאי כדי לחדור למערכות החברה בין אמצע מאי ליולי השנה.
התוקפים השיגו שמות, מספרי ביטוח לאומי, תאריכי לידה וכתובות. בחלק מהמקרים הם גם הצליחו להשיג מספרי רשיונות נהיגה. המידע יכול לאפשר לפושעים לגנוב את הזהות של הקורבנות ולחולל שמות בחייהם. Equifax מסרה כי נראה שמאגר דירוג האשראי המרכזי שלה לא נפרץ.
"בסולם של אחד עד 10 במונחים של גניבת זהות, זה אירוע של 10", אמרה אביבה ליטן, אנליסטית בחברת גרטנר. "חברות דירוג אשראי שומרות עלינו כל כך הרבה מידע שמשפיע על כל דבר שאנחנו עושים".
Equifax גילתה את הפריצה ב-29 ביולי, אבל המתינה עד הלילה (חמישי) כדי להזהיר את לקוחותיה. החברה סירבה למסור מדוע התעכבה, או למסור מידע נוסף. זה לא נדיר שהרשויות בארה"ב מבקשות מחברות לדחות את הדיווח כדי לסייע לחקירה. החברה פתחה אתר שבו משתמשים יכולים לבדוק אם המידע האישי שלהם נגנב.
"ברור שזה אירוע מאוד מאכזב בעבור החברה, וכזה שמכה בלב של מי שאנחנו ומה שאנחנו עושים", מסר מנכ"ל החברה ריצ'רד סמית. "אני מתנצל בפני לקוחותינו והלקוחות העסקיים על הדאגה והתסכול שזה גורם".
זו אינה הפריצה הגדולה בהיסטוריה - התואר המפוקפק הזה שייך ליאהו, שיותר ממיליארד רשומות של משתמשים נגנבו מהם בשתי פריצות שונות. עם זאת, באותה פריצה לא נחשפו מספרי ביטוח לאומי, והמקרה הנוכחי עשוי להיות הגדול ביותר שבו נחשפו נתונים כאלה.
"זה באמת פוגע באמינות שלהם", אמרה ליטן. הפריצה עשויה לפגוע גם באמינות של המידע שנאסף בידי שתי חברות דירוג האשראי הגדולות הנוספות - Experian ו-TransUnion, מאחר שהן מחזיקות במידע דומה.