נשיא ברזיל לשעבר שהורשע בשחיתות לא התייצב לרצות את עונשו ומתבצר עם תומכיו
לולה דה סילבה היה אמור להתחיל לרצות 12 שנות מאסר לאחר שערעורו נדחה, אולם מאז הוא מתבצר עם אלפים מתומכיו בפרבר של סאו פאולו. עורך דינו הבטיח שיסכים להסגיר את עצמו

נשיא ברזיל לשעבר, לואיש אנאסיו (לולה) דה סילבה, לא התייצב אתמול (שישי) במשטרה כדי לרצות את עונש המאסר שנגזר עליו, והוא נמצא עם אלפים מתומכיו. עורך דינו, חוזה רוברטו באטוצ'יו אמר לעיתון פולחה דה סאו פאולו שהנשיא לשעבר לא יתנגד למעצר ויסכים להסגיר את עצמו למשטרה.
דה סילבה מתבצר עם תומכיו בבניין איגוד עובדי המתכת בפרבר של סאו פאולו. ביום חמישי דחה בית הדין הגבוה בברזיל את ערעורו של דה סילבה על הרשעתו בשחיתות ועל 12 שנות המאסר שנגזרו עליו. בחשבון הטוויטר שלו פרסם הנשיא לשעבר סרטון שלו מנופף לקהל המריע. לסרטון שפרסם דה סילבה:
תומכיו מתארים את הרשעתו כציד מכשפות פוליטי. "כולנו כאן כדי להראות שהעובדים מתנגדים להתקפה הזו על הדמוקרטיה", אמר מנהיג איגוד העובדים, חורחה נסרנו. תומך אחר אמר: "אין לנו תוכנית אחרת, לולה יהיה הנשיא". דה סילבה החל את דרכו הפוליטית באיגוד, כשארגן שביתות לסיום המשטר הצבאי בברזיל.
השופט הפדרלי סרז'ו מורו הורה לעצור את דה סילבה, אולם עורכי דינו של דה סילבה ביקשו מבית המשפט העליון להשהות את צו המעצר נגדו. בברזיל חוששים כי אם המשטרה תנסה לעצור בכוח את הנשיא לשעבר, יפרצו עימותים בינה למפגינים.
מוקדם יותר אתמול דחה בית המשפט את בקשת דה סילבה להישאר מחוץ לכלא עד שימצה את כל אפשרויות הערעור שעומדות בפניו. העיתון אסטדו דה סאו פאולו דיווח בצהריים כי דה סילבה היה אמור להגיע במטוס פרטי לעיר קוריטיבה, שם המשטרה תכננה לעצור אותו ולהעביר אותו במסוק לכלא.
בינואר החליט בית המשפט לערעורים של ברזיל לאשרר את הרשעתו של לולה בעבירות שחיתות והלבנת הון, אך ללולה ניתנה אפשרות לערער שוב על ההחלטה. החלטת בית הדין הגבוה בברזיל היא המחייבת והסמכות הבלעדית לפסוק בענייני בחירות. דה סילבה טען כי הרשעתו נועדה למנוע ממנו להתמודד שוב בבחירות, שעה שהוא מוביל בכל הסקרים שנערכו באחרונה.
לולה דה סילבה, שכיהן כנשיא מ-2003 עד 2010, הוא המנהיג הפופולרי ביותר בהיסטוריה של ברזיל המודרנית. הוא הורשע ביולי אשתקד על ידי השופט מורו, הידוע בגזרי הדין המחמירים שפסק נגד המעורבים בפרשת השוחד בהיקף של מיליוני דולרים בחברת הנפט הממשלתית פטרובראס. בפרשה נעצרו עשרות פוליטיקאים ואנשי עסקים.
הזעם העממי שהציתה השערורייה שנחשפה ב-2014, הוציא לרחובות המוני מפגינים שקראו להדחתה של הנשיאה דילמה רוסף, מחליפתו של לולה, ונתן רוח גבית למפלגות הימין. רוסף הודחה ב–2016 בגין התנהלות ניהולית עבריינית והפרת של חוקי התקציב הפדרלי של ברזיל, והוחלפה בידי מישל טמר מהמפלגה הדמוקרטית.