הקונגרס בברזיל דחה את האשמות השחיתות נגד הנשיא טמר
האופוזיציה לא הצליחה להשיג את קולותיהם של שני שלישים מחברי הבית התחתון - הרוב הדרוש כדי להעביר את הסוגיה להכרעת בית המשפט העליון. טמר: החלטה ברורה ושאין עליה עוררין

הבית התחתון של הקונגרס בברזיל דחה הלילה (חמישי) את אישומי השחיתות נגד הנשיא מישל טמר. החלטה הפוכה היתה גוזרת על טמר, שהואשם בלקיחת שוחד, משפט בביהמ"ש העליון, שתוצאותיו היו עשויות להביא להדחתו מהתפקיד.
האופוזיציה בברזיל לא הצליחה להשיג את הרוב הדרוש כדי לקדם את הסוגיה לבית המשפט העליון - קולותיהם של שני שלישים מחברי הבית. 227 צירים הצביעו נגד הנשיא ו-263 הצביעו בעדו. בתחילת היום עוד נאבקו מנהיגי האופוזיציה, ובעודם נושאים בקונגרס מזוודות עם כסף מזויף הם קראו "טמר החוצה".
- טענות לשוחד בקרב פוליטיקאים בברזיל מעוררות פרנויה בממשל כולו
- נשיא ברזיל לשעבר צורף לקבינט ויזכה בהגנה בפרשת שחיתות
לאחר ההצבעה אמר הנשיא כי הוא מברך על החלטת הקונגרס "הכה ברורה ושאין עליה עוררין", כדבריו. "עם התמיכה שקיבלתי בבית התחתון, נעביר את כל הרפורמות שהמדינה זקוקה להן", אמר. לדבריו, "עכשיו זה הזמן להשקיע בארצנו. ברזיל מוכנה להתחיל לצמוח מחדש". הוא ציין כי יישאר בתפקידו עד סוף כהונתו בשנה הבאה.
טמר הוקלט בחודש מארס ללא ידיעתו כשהוא מאשר לשחד את יו"ר בית הנבחרים לשעבר, אדוארדו קוניה, בחקירה במטרה להשתיקו ולמנוע ממנו להעיד. טמר הוקלט על ידי איש העסקים ז'ואסלי בטיסטה, יו"ר יצרנית הבשר הענקית JBS, בפגישה עמו בחודש מארס. התובע הכללי בברזיל הגיש בסוף חודש יוני כתב אישום על עבירות שחיתות נגד טמר, בו האשים אותו בקבלת שוחד בגובה 152 אלף דולר. לפי כתב האישום, טמר ועוזרו עתידים היו לקבל 12 מיליון דולר בשוחד לאחר שסייעו לחברה בעסקאות בנייה.
זו הפעם השנייה בתוך פחות משנה שבית המחוקקים בברזיל מצביע בשאלת הדחתו של נשיא מכהן. טמר שימש סגנה של הנשיאה הקודמת דילמה רוסף, והחליף אותה בתפקיד מבלי שנבחר כשהודחה ב-2016.
מאז החלה חקירת השחיתות הרחבה בברזיל ב-2014, בכירים במערכת הפוליטית והכלכלית בברזיל, בהם רבים במפלגת הפועלים של רוסף וטמר ובקרב בעלות בריתם הפוליטיים, הואשמו והורשעו בעבירות שחיתות. בחודש שעבר שלח בית משפט פדרלי בברזיל את נשיא ברזיל לשעבר, לואיס אינסיו (לולה) דה סילבה, לתשע שנות מאסר וחצי בגין עבירות שחיתות והלבנת הון. הוא הואשם על ידי התביעה בכך שיחד עם אשתו קיבל מחברת בנייה כ-3.7 מיליון ריאל (כ-1.1 מיליון דולר) בשיפורים והוצאות לבית חוף שבבעלותם. בתמורה, טענו התובעים, קיבלה החברה חוזים שמנים מפטרובראס, ענקית הנפט שבשליטת הממשלה. דה סילבה יישאר מחוץ לכלא עד לערעורו.
כתבות מומלצות

הקרנה פעילה של "ספר הג'ונגל" היא מופע הקאלט הביזארי של הרגע

היא כתבה את המדריך "איך לרצוח את בעלך". ואז בעלה נרצח

ספר הזיכרונות שהותיר אחריו חושף כישרון מפתיע של סופר גדול

טירללת מדינה שלמה, את צריכה לענות. "צודק, אבל אני מנתקת"

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
