זה לא הגיל: בגיל 70, הציפור המבוגרת בעולם הטילה ביצה
וויזדום האלבטרוסית, שטובעה לראשונה ב-1956, הטילה לאורך חייה למעלה מ-30 ביצים. אביו של הגוזל הוא בן זוגה של עוף הים הפורייה מאז 2010, אבל החוקרים מאמינים שהיו לה פרטנרים נוספים

בגיל 70, נקבת אלבטרוס בשם וויזדום הטילה ביצה נוספת. וויזדום, עוף ים מסוג אלבטרוס נצחי (Phoebastria immutabilis), ידועה בעולם כ"ציפור הזקנה ביותר בהיסטוריה". בגיל 70, היא שרדה מעבר לשנות חייהם של הפרטנרים שלה, חבריה למושבת העופות, וגם צ'נדלר רובינס, הביולוג שטיבע אותה לראשונה ב-1956, לא זכה לראות אותה מטילה ביצה בגיל 70.
לפי הערכותיהם של החוקרים בשירות הדגה וחיות הבר של ארה"ב, וויזדום הטילה לאורך השנים למעלה מ-30 ביצים. את הביצה האחרונה הטילה וויזדום ב-1 בפברואר באטול מידווי, אטול הנמצא בצפון האוקיינוס השקט ומנוהל כשמורת טבע ע"י ממשלת ארה"ב. מדי שנה, למעלה ממיליון אלבטרוסים חוזרים לקנן בשונית ובאיי החול סביבה.
אביו של הגוזל - אלבטרוס בשם אקיקמאי - תועד לראשונה כבן זוגה של וויזדום מאז 2010. עם זאת, בשירות הדגה וחיות הבר של ארה"ב ציינו כי אקיקמאי אינו הפרטנר היחיד של הציפור הפורייה. "אנחנו מאמינים שהיו לוויזדום פרטנרים נוספים", כתבה הביולוגית ד"ר בת' פלינט, שעובדת בשירות הפדרלי, "אלבטרוסים מוצאים בן זוג אחד ונשארים איתו לכל החיים, אבל אם הם צריכים למצוא בן זוג אחר - נגיד, אם בן זוגם מת - הם עושים זאת".
שון דולי, מעמותת BirdLife האוסטרלית, התרגש לשמוע על הגוזל החדש של וויזדום. "מכיוון שהיא מקננת רק פעם בשנתיים, קהילה הצפרות העולמית מחכה לראות מתי היא תשוב לקן", אמר, "הסיכויים תמיד נגדם, אז כשיש הטלה מוצלחת זאת תמיד סיבה למסיבה".
דולי הסביר כי האיומים על קהילת האלבטרוסים רק גוברים. מעבר לעובדה שהם מטילים רק פעם בשנתיים, ביצה אחת בכל פעם, ישנם איומים חיצוניים - בעיקר דייג ומשבר האקלים - המאיימים על חיי עופות הים. "השינויים בטמפרטורת מי הים, כמו גם התהפוכות בזרמים וברוחות, מערימים עליהם קשיים", הסביר, "הם צריכים לנדוד מרחקים גדולים בהרבה ביחס לעבר על מנת למצוא אוכל. הם איום ממשי על עופות הים באופן כללי, ועל אלבטרוסים באופן ספציפי".
- ציפורים עוקבות בסתר: חוקרים גילו שעוף ים יכול לאתר ספינות ששטות בחשאי
- לאחר שהפכו מושבת אלבטרוסים ללהיט, פקחים סביבתיים מקווים להרחיב את הקן
דולי הסביר כי גילה המבוגר של וויזדום הוא אכן נדיר, אך עופות רבים פוריים אפילו בשנים האחרונות לחייהם. "רק פרימטים ולוויתנים חיים עוד שנים ארוכות לאחר שהם כבר לא פוריים ולא מסוגלים להעמיד צאצאים", אמר החוקר האוסטרלי, "עבור בני האדם, זה נשמע יוצא דופן, אבל אנחנו עדיין חוקרים עד כמה זה שכיח בקרב עופות הים".
וויזדום משתתפת באחד מהמחקרים הותיקים ביותר העוסקים בעופות ים - היא טובעה כאמור כבר ב-1956. "בכל שנה שוויזדום חוזרת לאטול-מידווי, אנחנו לומדים עוד על חייהם של עופות הים ועל תקופת הפוריות שלהם", אמרה הביולוגית פלינט, משירות הדגה וחיות הבר.
דולי מציין כי אלבטרוסים אינם העופות היחידים שזוכים לחיות שנים ארוכות במיוחד - גם ציפורים כמו תוכים, ובעיקר קקדואים, ידועים באריכות חייהם. "בשבי, אנחנו יודעים על קקדואים שחיים גם עד גיל מאה, 90 או 80. גם בטבע הם מגיעים לגיל 40, אם לא יותר".
כתבות מומלצות
בצל האשמות רוסיה בנאציזם, אוקראינה מתמרנת בין ניכוס הלאומנות למגננה

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
