הסנאט בארה"ב אישר את מינוי השרה האמריקאית-ילידית הראשונה בממשל
דב האלנד מניו מקסיקו מונתה לשרת הפנים ותהיה אחראית על שמורות הטבע ואתרי קידוח נפט וגז, וכן על רווחתם של 1.9 מיליון אזרחים אמריקאים-ילידים. לאחר האישור כתבה כי היא "מוכנה לשרת"

חברי הסנאט של ארה"ב אישרו היום (שלישי) את מינויה של חברת בית הנבחרים הדמוקרטית דב האלנד מניו מקסיקו לשרת הפנים בממשלו של הנשיא ג'ו ביידן. בכך הפכה האלנד לאמריקאית-ילידית הראשונה שמונתה לתפקיד שר בממשל האמריקאי.
במסגרת תפקידה תהיה האלנד בת ה-60 אחראית על יותר משני מיליון אקרים של שטח ציבורי הכולל שמורות טבע ואתרי קידוח נפט וגז, וכן על רווחתם של 1.9 מיליון אזרחים אמריקאים-ילידים. האלנד תופקד על המשימה ליישם את כוונתו של ביידן להשיב הגנות פדרליות על שטחים נרחבים שממשל טראמפ אישר בהם קידוח, כרייה ובנייה.
מינויה של האלנד אושר בסנאט ברוב של 51 לעומת 40. בין היתר תמכו במינוי גם כמה סנאטורים רפובליקאים, בהם לינדזי גרהאם, ליסה מרקאוסקי וסוזן קולינס. בהצהרה שפרסמה האלנד לאחר אישור המינוי מסרה כי היא "מוכנה לשרת".
בדצמבר כתבה האלנד בטוויטר כי "קול כמו שלי מעולם לא נשמע בישיבות הקבינט או בצמרת משרד הפנים. הילדות שלי הפכה אותי למלאת תעוזה. אני אהיה מלאת תעוזה עבור כולנו, עבור כדור הארץ, ועבור כל האדמות המוגנות שלנו".
האלנד היא תושבת שבט לגונה פואבלו בניו מקסיקו, אחד מ-574 שבטים פדרליים מוכרים הפזורים ב-35 המדינות. במסגרת תפקידה היא צפויה למלא גם תפקיד מרכזי ביישום תוכנית שינוי האקלים השאפתנית של ביידן.
בראיון שהעניקה לאחרונה לגרדיאן אמרה האלנד כי לאחר שתמונה היא מתכוונת "לשנות את סדרי העדיפויות בנושאי האקלים, מעורבות השבטים והכלכלה הירוקה בכוונה להצעיד את כל אלו קדימה". היא הוסיפה, "אני מתכוונת להמשיך להגן על הסביבה שלנו ולוודא שהקהילות שלנו יזכו לחלק בקבלת ההחלטות שנועדה להצעיד את המדינה קדימה".
שמה של האלנד כבר הוזכר ברגע היסטורי אחר בפוליטיקה האמריקאית, כשנבחרה לקונגרס ב-2018. באותה השנה היא ושאריס דייווידס מקנזס הפכו לנשים הילידיות הראשונות להפוך לחברות בית הנבחרים. באותה השנה ניהלה קמפיין נגד מדיניות טראמפ כלפי מהגרים וקידמה את זכויותיהם של השבטים הילידיים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי

יש ילדות שההתבגרות המינית שלהן מתחילה בגיל 6. אין הסבר לתופעה

מדובר בכישרון מפתיע של סופר גדול. זה הספר שאני הייתי רוצה לכתוב

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
