בהונג קונג מחזירים את הכרישים מהמרק לאוקיינוס

במושבה הבריטית לשעבר החליטו לאסור הגשת מרק סנפירי כריש בארוחות רשמיות כדי לצמצם את הציד שמביא למותם של כ-100 מיליון כרישים בשנה

דיוויד ג’ולי, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דיוויד ג’ולי, ניו יורק טיימס

הונג קונג נכנעה ביום שישי ללחצים שהופעלו עליה במשך שנים רבות על ידי ארגונים למען שימור הסביבה, והודיעה שלא יורשה יותר להגיש בתחומה מרק סנפירי כרישים באירועים רשמיים.

“השלטונות נחושים בדעתם להוביל את המאבק הזה ולשמש דוגמה”, נמסר בהודעה מטעם ממשלת הונג קונג. היוזמה מתקדמת “מעבר לציפיות המינימום שהוצבו” על ידי האו”ם באמנה על הסחר במינים העומדים בפני סכנת כליה, נאמר בהודעה, המתייחסת גם לדג הטונה כחול הסנפיר ולאזוב השחור, סוג של אצה הנהנה מפופולריות רבה במטבח האסיאתי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ