שוק הדגים של טוקיו עובר ללב ים

הוויכוח ביפן על הזזת אתר התיירות שקידם את תרבות הסושי נע בין נוסטלגיה ובין השלמה עם המודרניזיציה לקראת האולימפיאדה

מרטין פאקלר, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרטין פאקלר, ניו יורק טיימס

מדי יום, עוד לפני עלות השחר, מתעורר לחיים שוק הדגים הגדול ביותר בעולם ומתחילה בו פעילות קדחתנית. זהו אחד השרידים האחרונים ליפן הקודמת, המיוחדת במינה. עובדים במגפי גומי מבוססים במים שעומקם כמה סנטימטרים, ואחרים נעים לכאן ולשם על עגלות ממונעות העמוסות בתיבות מרופדות בספוג סינתטי ומלאות בכל סוגי היצורים שאפשר להעלות מהים - מסרדינים כסופים בצורת פגיון, סרטנים דמויי עכבישים ועד טורפים החיים במעמקי הים שנראים כמו גושי פרוטופלזמה חסרי צורה.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ