היפנים מתרחקים מהאוכל המסורתי

בזמן שהסושיות נפוצות בכל פינה בעולם, ביפן ירדה מכירת משחת המיסו והאורז בעשורים האחרונים ב-40%, והילדים בכלל מעדיפים לאכול המבורגר

רויטרס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רויטרס

יושיהירו מוראטה מגיש במסעדת היוקרה של בטוקיו, שזכתה לשלושה כוכבים במדריך מישלן, אוכל יפני מעודן, בארוחות מורכבות בנות 12 מנות. ואולם שאיפתו האמיתית היא לדאוג לשמר את המטבח היפני המסורתי הפשוט ולהעבירו גם לדורות הבאים.

ה"וושוקו", המזון המסורתי המבושל, הוכרז בשנה שעברה על ידי אונסק"ו כמורשת לא מוחשית עולמית. ואולם, אף שניתן בימינו למצוא סושי בכל פינה בעולם, מוראטה מודאג מהירידה החדה בפופולריות של המזון המסורתי ביפן עצמה. "המטבח היפני הולך ונכחד", אומר מוראטה, בראיון שהתקיים במסעדתו שבטוקיו, בחדר שקט, המכוסה בשטיח טאטאמי מסורתי. "העובדה שהוא נחשב כעת למורשת תרבותית מעידה על כך שהוא נעלם, ושיש להגן עליו", הוסיף. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ