ביפן מקווים שהסאקה יישפך כיין

בניסיון להציל את התעשייה המקומית, מזקקי המשקה האלכוהולי היפני מוחלים על גאוותם ומנסים לזווג אותו עם שוק המסעדות והפאבים המערבי

קימיקו דה פרייטס־טמורה, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קימיקו דה פרייטס־טמורה, ניו יורק טיימס

קנסוקה שיצ'ידה, העומד בראש מזקקה לסאקה בת 150 שנה בדרום יפן, בילה שבוע מסחרר במסעדות לונדון, וטעם מגוון של מנות אקזוטיות ומבלבלות: מאכלי פאבים, המבורגרים גורמה, אוכל צרפתי, אומצות מפרות אנגוס, סביצ'ה. החוויה הותירה אותו מעט נבוך ומעט חולה, הוא סבל מ"חמרמורת מזון".

אולם, שיצ'ידה בן 43 נסע ללונדון למשימה: להביא סאקה מתוצרתו למסעדות אירופה ולזווג אותו עם המטבח המערבי. הדבר, מבחינתו, הוא כורח המציאות. יפן גאה במורשת הסאקה שלה, אבל מכירות המשקה יורדות כבר עשרות שנים, ושיצ'ידה ועוד בעלי מזקקות מנסים להפוך את המגמה על פיה לפני שיהיה מאוחר מדי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ