טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פירות, דגים וכוסות בירה: תעשיית המזון המדומה של יפן פורחת

ארוחות שעווה נמצאות במסעדות רבות, בין היתר לטובת תיירים שאינם מוצאים את הידיים והרגליים בתפריטים וששים להיעזר בדוגמיות. בעיר ציורית על צלע הר מיוצרים כשני שלישים מתוצרי השוק

תגובות
מנות אוכל מדומה ביפן. תעשייה ששוויה כ-90 מיליון דולר
TORU YAMANAKA / AFP

קורומו קונו נוטלת יריעה מלבנית של שעווה ירוקה ולבנה, מעבירה אותה בעדינות במים חמים, קורעת אותה מעט ומעצבת אותה בין אצבעותיה עד שהיא הופכת למשהו דומה לחסה עגולה. נראה כאילו עשתה זאת בקלי קלות. מלאכתה לא תמה. עתה היא מטפטפת שעווה נוזלית צהבהבה מכוס חד פעמית לתוך מים חמים. בתוך שניות ספורות הופכת השעווה לציפוי מוצק, שבו היא עוטפת "סרטן מבושל". התוצאה: סרטן בטמפורה מעורר תיאבון. רק שעדיף שאיש לא ינסה לנגוס בו. קונו לא יוצרת מזון מדומה רק בשביל הכיף. למעשה, ביפן יש לחסות, סרטנים, וגם "מאכלים" אחרים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#