עם מעט מאוד פיקוח, ההרפתקה הקולינרית של סין הפכה לקטלנית

תנין חי עולה כ-2,000 שקלים, דורבן אפשר למצוא בהרבה פחות. הרשויות לא למדו לקח מהתפרצות הסארס ב-2003 ועושות מעט כדי לפקח על המכירה של חיות בר למאכל. עכשיו, עם התפרצות הקורונה - האזרחים דורשים פתרון

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איש מביט בחתולי זבד כלואים בשוק בגואנגג'ואו, דרום סין, ארכיון
איש מביט בחתולי זבד כלואים בשוק בגואנגג'ואו, דרום סין, ארכיוןצילום: Liu Dawei/אי־פי
לוגו ניו יורק טיימס
ניו יורק טיימס

בפעם השנייה בתוך פחות מ–20 שנה, שווקי האוכל בסין מסומנים כמקור למגפה קטלנית. כמו בהתפרצויות קודמות, גם התפרצותו של נגיף הקורונה החדש חשפה את הסכנה שבמגע ישיר בין חיות בר לבני אדם. בארגון הבריאות העולמי סבורים שהנגיף, שכבר הביא למותם של יותר ממאה בני אדם ולהידבקותם של כ-6,000 חולים, הגיע ממקום כזה בדיוק: השוק הסיטונאי בעיר ווהאן, שבדוכניו הצפופים נמכרים בעלי חיים שונים ומשונים באופן חוקי.

תגובות