"מלאך המוות מרחף מעלינו": תושבי אפגניסטאן חוששים למות בפיגוע ולהיעלם
שרשרת הפיגועים שהחרידו את אפגניסטאן הרגילו את התושבים לשאת עמם פיסות נייר שעליהן רשומים שם, סוג דם ומספרי טלפון של קרובי משפחה. "אם איהרג, אני לא רוצה שמשפחתי תיאלץ לחפש אותי בכל העיר", הסביר אחד מהם

טארק קאסמי, מוכר ספרים בן 28, איבד חבר בפיגוע התאבדות בקאבול, שבו נהרגו 80 אזרחים. חלפו מאז ארבע שנים, וקאסמי מתאבל עדיין על חברו ועל האפגנים האלמונים שמתו יחד איתו באותו יום קיץ. "הגופות שלהם נקרעו לגזרים — הדבר היחיד שנשאר מהם הוא נעל, תיק או עט", הוא נזכר.
מאז נוהג קאסמי לשאת עמו פיסת נייר מיוחדת המכונה "פתק כיס", שעליה רשום שמו המלא, סוג הדם שלו ומספרי טלפון של קרובי משפחתו. מעין גרסה מאולתרת של דסקית המחולקת לחיילים בצבא. הוא יודע היטב עד כמה שבריריים ובני חלוף יכולים להיות החיים בקאבול, ומסרב להפוך בעצמו לקורבן אלמוני. "אני עלול להיהרג בדרכי לעבודה, במכונית, בכל מקום, ואף אחד לא יידע איפה אני ויחפשו אחרי גופתי בכל מקום", אמר, "אני עלול פשוט להתנדף".