תעלומה מדעית ביפן: זרעי דובדבן נשלחו לחלל ופרחו שש שנים לפני הזמן
14 זרעי דובדבן, ששהו בחלל לצורך ניסוי, ניטעו ביפן והפתיעו השנה את המדענים; לאחד העצים יש חמישה עלי כותרת במקום 30 כרגיל
בעונה הזאת פורחים עצי הדובדבן בכל רחבי העולם וגורמים הנאה לרבים הבאים לצפות בפריחתם היפה. אך מעטים הם עצי הדובדבן שפריחתם היא תעלומה. כך הוא המצב של ארבעה שתילי דובדבן שפורחים עתה ביפן, שש שנים לפני שהיו אמורים לפרוח. השתילים הפורחים נבטו ממספר זרעים שנלקחו לתחנת החלל הבינלאומית ב–2008 כחלק מניסוי, שכלל מסע של 250 זרעים לחלל.
מתוך הזרעים שנשלחו מחוץ לכדור הארץ, 14 ניטעו במקומות שונים ביפן אחרי ששהו בחלל במשך שמונה חודשים. בדרך כלל הדובדבן פורח עשר שנים אחרי נטיעתו, אך אחדים מ"עצי החלל" הפתיעו השנה ופרחו כעבור ארבע שנים בלבד.
- ביפאן לא יפורסמו עוד תחזיות רשמיות של מועד פריחת עצי הדובדבן
- את רואה את עצי הדובדבן? הלוואי שהיו תאנים
- מאה שנות פריחה
מדענים אינם יודעים להסביר את הפריחה המוקדמת. קאורי טומיטה יוקוטאני, מאוניברסיטת צוקובה, אמרה לעיתונאים כי "יש אפשרות שהחשיפה לקרניים קוסמיות חזקות יותר מהרגיל האיצה את תהליך הנביטה והצמיחה בכללותה". אך הוסיפה כי ייתכן גם שהפריחה נגרמה בשל סיבה אחרת.

התעלומה גדולה עוד יותר ביחס לאחד העצים, שפריחתו שונה מהרגיל - לפרחים שלו יש רק חמישה עלי כותרת בהשוואה ל-30 עלי הכותרת על פרחי דובדבן רגילים. כרגע אין פתרון לתעלומה, או כפי שטומיטה יוקוטאני אומרת: "מנקודת מבט מדעית, אנחנו יכולים רק לומר שאיננו יודעים את הסיבה".