סיאול: קים מוכן להתפרק מנשק גרעיני אם ארה"ב תתחייב לא לכבוש את ארצו
דובר נשיא דרום קוריאה אמר כי בפגישה עם מנהיג הצפון ביום שישי דנו השניים גם ברצונו של קים לסגור את אתר הניסויים הגרעיניים של ארצו ובהחלטתו לאפשר למומחים מארה"ב להיות נוכחים ברגע הזה
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר לנשיא דרום קוריאה, מון ג'אי-אין בפגישה ההיסטורית המוצלחת שלהם ביום שישי בגבול בין המדינות, כי הוא מוכן לפרק את ארצו מנשק גרעיני אם ארה"ב תהיה מוכנה לסיים באופן רשמי את מלחמת קוריאה ולהבטיח כי היא לא תפלוש לארצו. כך אמר היום (ראשון) דובר מטעם הממשלה בסיאול.
לדברי דובר הנשיא הדרום קוריאני, יון יונג צ'אן, קים אמר למון כי "אני יודע שהאמריקאים מיסודם נגדנו, אבל כשהם ידברו איתנו הם יראו שאני לא מסוג האנשים שיירו נשק גרעיני על הדרום, על האוקיינוס השקט או על ארה"ב".
- בטלוויזיה הצפון קוריאנית חגגו את הפסגה המדינית, אבל לפירוק הנשק הגרעיני לא היה זכר
- נוכח הניצחון של קים ג'ונג און, המערב חייב לוודא שאיראן לא תהפוך לצפון קוריאה
בנוסף אישרה היום סיאול כי קים הבהיר כי הוא מתכנן לסגור את אתר הניסויים הגרעיניים של ארצו במאי, ואף לאפשר למומחים ועיתונאים מארה"ב ומדרום קוריאה להיות נוכחים ברגע הזה.
זאת ועוד דרום קוריאה הודיעה היום כי קים מוכן לדון על נרמול היחסים עם יפן. יון מסר כי הנשיא מון עדכן את ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, בפרטי הפגישה בינו לבין קים. מון אמר לאבה כי הוא מסר לקים את רצונה של יפן לנרמל את היחסים עם פיונגיאנג לאחר שיפתרו "מחלוקות מהעבר". משרדו של מון הוסיף כי קים ענה שהוא מוכן לדון בנושא עם יפן.
יפן מאשימה את צפון קוריאה בחטיפת לפחות 17 אזרחים יפנים בשנות ה-70 וה-80 במטרה ללמד את סוכניה את השפה והתרבות היפניים, כדי שיוכלו לרגל בדרום קוריאה. צפון קוריאה הודתה בחטיפת 13 אזרחים יפנים בשנות ב-70. היא אפשרה לחמישה מהם לבקר ביפן ב-2002 והם נשארו שם. לדברי פיונגיאנג, שמונה האזרחים הנוספים מתו בשטחה, אולם משפחותיהם טענו כי אי אפשר לסמוך על הצהרת המדינה המבודדת.
הלילה אמר טראמפ כי הוא צופה שפגישתו ההיסטורית עם קים תיערך בעוד כשלושה-ארבעה שבועות. "זו תהיה פגישה חשובה - פירוק חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני", הוסיף טראמפ.
יון אמר עוד כי צפון קוריאה מתכננת גם להתאים את אזור הזמן שלה כך שיתאים לזה של דרום קוריאה. ב-2015 יצרה פיונגיאנג אזור זמן משלה לפי "שעון פיונגיאנג", כך שהוא מאחר ב-30 דקות מהשעון של סיאול.