בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחקר: שינויי האקלים מקטינים את הצדפות המפורסמות של אוסטרליה

לפי המחקר, החמצת מי האוקיינוסים מקשה על הצדפות לגדל קונכייה. מספרם באזורים שנבדקו צנח, והן הצטמצמו בגודלן. החוקרים מזהירים מהשלכות קשות על החקלאות הימית בעולם

7תגובות
צדפות שצילמה ד"ר פיצר באוסטרליה
ד"ר סוזן פיטזר

צדפות הסלע המפורסמות של סידני מצטמקות לנוכח היחמצות האוקיינוסים. כך קבע מחקר חדש שפורסם היום (חמישי) בבריטניה. לדברי החוקרים, זה חלק מתופעה בינלאומית שמונעת מההתחממות הגלובלית.

במחקר, שהובילה ד"ר סוזאן פיצר מאוניברסיטת סטרלינג, נבדקו שני האזורים המובילים בייצור צדפות במדינת המחוז ניו סאות' ויילס באוסטרליה – אגם וואליס ופורט סטיבנס. התגלה כי לא רק שמספר הצדפות בצניחה, אלא גם גודלן קטן. המחקר מייחס צניחה זו לעליית רמת החומציות באוקיינוסים.

"הדבר הראשון שיורגש בקרב הצרכנים הוא שהצדפות קטנות יותר, וכך גם מולים ורכיכות נוספות בצלחת שלהם", מסבירה פיצר, "אבל אם החמצת האוקיינוסים תוחמר על ידי שינויי אקלים עתידיים ועליית פני הים, יהיו לכך השלכות עצומות על החקלאות הימית והאוכלוסיות ברחבי העולם".

הסיכון העומד בפני הצדפות בעולם נחקר כבר כמה שנים, אבל המחקר של פיצר קובע שהתופעה לא נובעת מפעילות חקלאית אלא מהשפעות שינויי האקלים. לדבריה, למרות העבודה הרבה שנעשתה באוסטרליה כדי למנוע את הנזק, המגמה נמשכת. "גם לשינויים קלים ברמות ה-pH יש השפעות עצומות על הרכיכות", אמרה. מים חומצתיים משפיעים על יכולת הצדפות לגדל קונכיות, כי אין במים ריכוז מספיק של יון הקרבונט הדרוש למבנה התקין שלהן.

החמצת האוקיינוסים תועדה בכל רחבי העולם. עליית מפלס המים ושיטפונות מגבירים אותה. בעבר הוכיחה פיצר קשר בין ההחימצות לקונכיות חלשות יותר של מולים בסקוטלנד. לדברי מייק ווב, אחראי המחקר במועצתה למחקר סביבתי NERC, מטרת המחקר היתה לתרום להבנת הדרך שבה שינויי האקלים ישפיעו על ייצור מזון ברחבי העולם.

לכתבה של מייקל מגווין בגרדיאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו