בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המחאה הבשילה

האבוקדו האהוב גמר את העונה והאוסטרלים יוצאים מדעתם

האבוקדו מזן השפרד החלקלק נכתש ברשתות החברתיות, בזמן שזן ההאס, הרך והגבשושי, נעדר מהמדפים מפברואר ועד אפריל. "יש מה לעשות עם האסון הירוק הזה? זה לא שווה להחזיק באבוקדו בכלל!", עלבה אזרחית מאוכזבת בשפרד

21תגובות
אבוקדו. אם יש משהו שיכול להוציא את האוסטרלים מדעתם זה הפרי הזה
ללא קרדיט

בסוף השבוע, כשהרשתות החברתיות באוסטרליה הוצפו בסרטונים של צעיר שובר ביצה על ראשו של סנאטור, אזרחית צעירה הפנתה את תשומת הלב למשבר הקיומי בו המדינה נמצאת כעת - התחלפות זן האבוקדו האהוב, האס (HASS), בשפרד. "בבקשה הפסיקו לזרוק ביצים ותזרקו את השפרד", כתבה.

- דלג

אם יש דבר אחד שמשלהב אוסטרלים, זה אבוקדו. סיום העונה של האבוקדו השמן והגבשושי בפברואר הובילה את מדפי הסופרמקטים להתמלא בחברו החלקלק, והאזרחים הזועמים לא נשארו חייבים.

ב-27 בפברואר הכריזה חברת "אבוקדי אוסטרליה" באינסטגרם בגאווה על תחילת עונת השפרד. ויכוח עז ניטש בתגובות. בעוד חלק מהגולשים הביעו אכזבה באימוג'ים עצובים ושל קקי מחייך, אחרים התייחסו לנושא באופן מילולי וכתבו: "לאאאא החזירו את ההאס!", ו"ששת השבועות הגרועים בשנה", בהתייחסם לאורך העונה של האבוקדו השנוא.

- דלג

"הרגע שובר הלב כשהשפרד מתחיל להחליף את ההאס", שיתפה טרייסי קנדל בטוויטר. "שפרד הוא לא אבוקדו מבחינתי. הוא בריכת דמעות", כתבה ליז תומאס, והוסיפה: "שפרד הוא האבוקדו הנוראי ביותר". מטילדה דיקסון-סמית' צייצה מעומק לבה: "הקפה שלי התקרר בזמן שכתבתי והתלוננתי לחבר שלי על תחילת עונת השפרד, וברצינות יש מה לעשות עם האסון הירוק הזה? זה כמעט לא שווה להחזיק באבוקדו בכלל!", כתבה, והוסיפה שלל סימני קריאה ושאלה.

- דלג

ואולי השימוש המוגזם בסימני ההבעה מרמז על תהליך ההבשלה שעברה אוסטרליה עשור מאז החל השיווק האגרסיבי של האבוקדו במדינה. האוסטרלים מתייחסים לאבוקדו כמצרך בסיסי, ולוקחים מאליו את שרשרת האספקה שמביאה אותו לסופרים ולבתי הקפה לאורך כל השנה.

יותר מ-80% מהתוצרת המקומית של אבוקדו באוסטרליה היא של זן ההאס. השפרד תופס נתח של 15%-10% בלבד. אולם הודות למזג האוויר השונה בין חלקי אוסטרליה השונים, אם תרצו אבוקדו בין פברואר לאפריל, תצטרכו להסתפק בשפרד. השנה, ההצפות בקווינסלנד עיכבו את עונת השפרד, שצפוי להגיע למדפים בהמוניו – במשקל של 14 מיליון ק"ג ליתר דיוק.

למה האוסטרלים כל כך שונאים אותו? תחילה, לשפרד "בשר" קשה יותר לעומת זה הקרמי של ההאס. עבור אומה שאוהבת למעוך אבוקדו, קושי בתהליך הוא מכשול קשה. אך יש לזה מחיר. בשל רכותו, ההאס הרבה יותר פגיע – וראוי לאכילה לפרק זמן קצר יותר. צירופו לסלט הופך אותו לעיסתי, וקשה לשמור על שאריותיו במקרר לאורך זמן.

עם זאת, הרבה רואים בשפרד קשה וצמיגי, בגלל שקליפתו, בניגוד לזו של ההאס, לא מאפשרת לראות עד כמה הוא בשל. הקליפה ירוקת העד עלולה להטעות ולהוביל למחשבה שהוא כבר מוכן לאכילה. אולם, ייאמר לזכותו, לשפרד יש סבלנות. כשהוא נחתך הוא נשאר ירוק, הוא נשמר טוב יותר בקירור ונראה טוב יותר בגווקמולי, סלטים וכריכים. הבשרנות שלו אף מקלה על שימוש בו לצרכי הכנת פסטה או צ'יפס.

"זה היופי באבוקדו ירוק, הוא לא נרקב כמו ההאס", אמר חקלאי ממריבה שבקווינסלנד, שהעלה לעמוד האינסטגרם של העסק שלו תמונה ובה שתי פרוסות לחם עם גווקמולי. "זה הוכן משפרד נטוש, שאם הייתם רואים – הייתם נותנים לכלב שלכם ... הגווקמולי הזה הוכן לפני שלושה ימים והוא עדיין ירוק לחלוטין!", טען.

- דלג

למשווקים, שמביאים את האבוקדו מצפון וממרכז קווינסלנד, יש כוונה ברורה לייבא את שני הזנים. וכך, את וורוויק הופ, מנהל סחורה ברשת וולוורת'ס, הפרי לא יגרור לוויכוח. "שפרד מקומי מאוד פופולרי בקרב הלקוחות, והם מספרים לנו שהוא אוהבים את המרקם העשיר והחמאתי שלו".

דובר רשת הסופרמרקטים קולס, קרייג ליטל, הוסיף כי "בזמן שהשפרד לא 'מוכר' כמו ההאס, שיעור המכירה שלו גדל במהירות ביחס אליו", ואמר שהתגובות שמתקבלות מהלקוחות, ש"נהנים מהטקסטורה והטעם", הן חיוביות.

לכתבה של מל קמפבל בגרדיאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו