ביהמ"ש העליון בהודו ידון שוב בשאלה אם יחסי מין חד־מיניים הם פשע
ב-2013 נקבע כי רק הפרלמנט רשאי לשנות חוק מ-1860, המטיל עשר שנות מאסר על מגע מיני בין הומואים או לסביות. הממשלה הקודמת הבטיחה לבטל את החוק, אך הפסידה בבחירות

בית המשפט העליון בהודו הורה השבוע לדון מחדש בהחלטה שהותירה על כנו חוק מהתקופה הקולוניאלית, הקובע שיחסי מין חד־מיניים הם פשע. בפסיקתו ביקש בית המשפט העליון מהרכב של חמישה שופטים לדון מחדש בפסיקתם מ–2013. בפסיקה נקבע שרק הפרלמנט ההודי רשאי לשנות את החוק מ–1860, המטיל עונש של עשר שנות מאסר על מי שמקיימים יחסי מין חד־מיניים.
מדובר בניצחון לקהילת הלהט"ב ולארגוני זכויות אדם, בתקופה שבה הודו מנסה לנווט את דרכה בנתיב הנע בין המסורת למודרניות. הפנייה לבית המשפט העליון בניו דלהי היתה האמצעי האחרון שנותר בידי הפעילים כדי להביא להפלת החוק. אם לא ישנו השופטים את פסיקתם – כל ההחלטות העתידיות בנוגע לביטול החוק יהיו באחריותם של פוליטקאים, שרובם שמרנים ברובם ומתנגדים לשינוי.
- הפסד בבחירות המחוזיות מציב קשיים לרפורמות של ראש ממשלת הודו
- אחרי שנה של ציפיות אדירות, נרנדרה מודי מתאים את תוכניותיו להודו
בעקבות הפסיקה מלפני שלוש שנים, הוחזר על כנו האיסור על קיום יחסי מין חד־מיניים בהודו, אחרי פרק זמן של ארבע שנים שבו בוטל האישום הפלילי בגין המעשה הזה. "זה בהחלט צעד קדימה", אמר עו"ד אנאנד גרובר, שעה שפעילים הריעו מחוץ לבית המשפט ושרו: "אנו נצליח". ארגון "אמנסטי אינטרנשיונל הודו" קיבל בברכה את החלטה לדון מחדש בסוגייה ומסר שהחוק מציב הומואים במצב שבו הם נתונים לאיומים פיזיים, נפשיים וחוקיים. "בית המשפט העליון קיבל הזדמנות לתקן טעות קשה", נכתב בהודעת הארגון.
הציבור ההודי מחזיק בעמדות מסורתיות מאוד ביחס לסוגיות שונות בענייני מין, ובכלל זה קיום יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואים. סקרי דעת קהל מצביעים על כך ש–75% מאזרחי המדינה מתנגדים ליחסי מין חד־מיניים. לפי נתוני האיגוד הבינלאומי להומואים, לסביות, ביסקסואלים, טרנסקסואלים ואינטרסקסואלים, הודו היא אחת מ–75 מדינות שבהם קיום יחסי מין חד־מיניים הוא בלתי חוקי. "אף שהחוק האוסר על קיום יחסים אלה נאכף לעתים נדירות, הוא משמש להפחדה, להטרדה ולסחיטת כספים מהומואים", מסרו פעילי הארגון.
בהודו אין נתונים רשמיים על מספר מקרי ההטרדה של הומואים. לפי הערכות, מרבית המקרים אינם מדווחים כלל שכן הנפגעים פוחדים מכדי להתלונן במשטרה מחשש שגם הם ייענשו בסופו של דבר.
ממשלת הודו הקודמת, בראשות מפלגת הקונגרס, אמנם התחייבה לבטל את החוק אם תיבחר מחדש. אלא שבמאי 2014 הובסה מפלגת הקונגרס על ידי מפלגת "בהאראטיה ג'אנאטה" (BJP) בהנהגתו של ראש הממשלה הנוכחי נרנדרה מודי. לפני כחודשיים הפילה BJP, הנהנית ברוב מוחלט בבית התחתון של הפרלמנט, הצעת חוק פרטית לביטול החוק. "זה עניין שנוגע לעקרונות החופש והחירות שהחוקה שלנו יוצרת", אמר בתסכול שאשי תארור, חבר הפרלמנט מטעם מפלגת הקונגרס, אשר יזם את הצעת החוק.
כתבות מומלצות

כן, מדובר בסוג של אובססיה. זו רשימת תוספי המזון שאני לוקחת

גם הטבח בטקסס לא ישנה את עמדת השופטים השמרנים בעליון בארה"ב

זו לא באמת מסעדה. זה מקום בחוף הים שבו מופיעים כוכבי ריאליטי

לפני ראיון עבודה בזום, היא קיבלה מייל: "מגזר ערבי, גם קושי בשפה"

במודעת הדרושים נכתב "לא נדרש ידע קודם". לשם תשלחו את הילדים?
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
