מגדלי הלימונים באיטליה נאבקים לשרוד מול התחרות הגלובלית

מגדלי הלימונים בעיירה אמאלפי ממחישים את הקשיים והדילמות מולם עומדים העסקים הקטנים במדינה מאז שהצטרפה לגוש האירו

רייצ’ל דונאדיו, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רייצ’ל דונאדיו, ניו יורק טיימס

בוקר אביב אחד, טיפס לואיג’י אצ’טו בן ה-78 על סולם במטע לימונים המשתרע על צלע הר שלמרגלותיו אמאלפי, אחת העיירות הציוריות באיטליה, והחל למלא סלסלת קש בלימונים בשלים. השמש זרחה מעל והלימונים הצהובים היו גדולים כאגרופים. ריח משכר נישא באוויר.

אצ’טו, המכונה גם ג’יג’ינו, נולד וגדל בצל עצי הלימון הללו. במשך מאות שנים טיפחו בני משפחתו את הפרדסים, בתחילה כעובדים שכירים ובהמשך כבעלים. ואולם עתה הרקיעו מחירי הקרקע לאורך חוף אמאלפי המתויר, ואצ’טו חושש לעתידם של לימוני הבוטיק שלו.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ