רייצ’ל דונאדיו, ניו יורק טיימס

בוקר אביב אחד, טיפס לואיג’י אצ’טו בן ה-78 על סולם במטע לימונים המשתרע על צלע הר שלמרגלותיו אמאלפי, אחת העיירות הציוריות באיטליה, והחל למלא סלסלת קש בלימונים בשלים. השמש זרחה מעל והלימונים הצהובים היו גדולים כאגרופים. ריח משכר נישא באוויר.

אצ’טו, המכונה גם ג’יג’ינו, נולד וגדל בצל עצי הלימון הללו. במשך מאות שנים טיפחו בני משפחתו את הפרדסים, בתחילה כעובדים שכירים ובהמשך כבעלים. ואולם עתה הרקיעו מחירי הקרקע לאורך חוף אמאלפי המתויר, ואצ’טו חושש לעתידם של לימוני הבוטיק שלו.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ