צרפת מוטרדת מזניחת הבאגט לטובת פסטה ואורז

לאחר שצריכת הלחם הפופולרי ירדה בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, הושק מסע ארצי להחזרת הבאגט לשולחנות האוכל המקומיים

אליין שולינו, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אליין שולינו, ניו יורק טיימס

הצרפתים, כך נראה, החליטו לוותר עליו. לא על ביטוח הבריאות הניתן בחינם, לא על שבוע העבודה המקוצר וגם לא על חודש החופשה השנתית באוגוסט. אלא על הבאגט.

כיום, צרפתי ממוצע אוכל כחצי באגט ביום, לעומת באגט שלם ב‑1970 ויותר משלושה באגטים ב‑1900. נשים אוכלות כשליש פחות מגברים וצעירים אוכלים כשליש פחות מהכמות שנהגו לאכול לפני עשר שנים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ