בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לנגב חומוס על שרידי הגטו

ישראלים פתחו את החומוסייה הראשונה בוורשה, בבניין ששרד אחרי חורבן הגטו. העסקים טובים והפולנים מתלהבים - אך מחזיקים את הפיתה כמו סנדוויץ'

4תגובות

על חלון הראווה של החומוסייה החדשה שנפתחה בשכונה שקמה על חורבות גטו ורשה כתוב "מטבח ישראלי". ליד תמונה של ילדים ישראלים שמנגבים חומוס מפורטות המנות העיקריות בתפריט: פיתה, חומוס, סחוג, שקשוקה ומלווח — הכל בפולנית, כמובן. בארבעת החודשים בהם פועל "חומוס בר" למדו הפולנים להכיר את המטבח הישראלי ואפילו המלה "מסבחה" כבר לא זרה להם. אולי גם מפני שזו הסיסמה לאינטרנט האלחוטי במקום. החומוסייה הישראלית הראשונה בוורשה, ממוקמת ברחוב ז'לז'נה, באחד הבניינים היחידים ששרדו אחרי חורבן הגטו. סמוך לשם התגורר אחד...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו