לנגב חומוס על שרידי הגטו

ישראלים פתחו את החומוסייה הראשונה בוורשה, בבניין ששרד אחרי חורבן הגטו. העסקים טובים והפולנים מתלהבים - אך מחזיקים את הפיתה כמו סנדוויץ'

עופר אדרת
ורשה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר אדרת
ורשה

על חלון הראווה של החומוסייה החדשה שנפתחה בשכונה שקמה על חורבות גטו ורשה כתוב "מטבח ישראלי". ליד תמונה של ילדים ישראלים שמנגבים חומוס מפורטות המנות העיקריות בתפריט: פיתה, חומוס, סחוג, שקשוקה ומלווח — הכל בפולנית, כמובן. בארבעת החודשים בהם פועל "חומוס בר" למדו הפולנים להכיר את המטבח הישראלי ואפילו המלה "מסבחה" כבר לא זרה להם. אולי גם מפני שזו הסיסמה לאינטרנט האלחוטי במקום.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ