סטיוון קאסל, ניו יורק טיימס

המשקה האלכוהולי המיוצר בכפר קטן במערב אנגליה במאה השנים האחרונות על ידי נזירים בנדיקטינים – יין דביק בעל גוון סגלגל וטעם מתקתק אשר מכיל קפאין – הפך לעסק כלכלי משגשג. מנזר בקפאסט, שבו מופק היין, מעסיק עשרות עובדים, ותושבי האזור הדביקו כינוי לקהילת הנזירים עתירת הממון: מנזר "פאסטבאק" ("כסף קל", באנגלית). המשקה האלכוהולי הפך לחביב על בני נוער, בעיקר בסקוטלנד השוכנת מאות קילומטרים צפונית למנזר. אך דווקא הפופולאריות הגואה של היין המתוק סיבכה את המנזר בוויכוח סביב השאלה על מי חלה האחריות לצריכת יתר של אלכוהול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ