הפרלמנט הסקוטי ונזירים אנגלים בקרב על המתכון להפקת יין ביתי

באדינבורו טוענים כי רמות הקפאין הגבוהות ביין גורמות לסוג שכרות המכונה "שכרות-עירנית". הנזירים מתנגדים והציתו דיון בשאלה על מי רובצת האחריות - הצרכנים או היצרנים

סטיוון קאסל, ניו יורק טיימס
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סטיוון קאסל, ניו יורק טיימס

המשקה האלכוהולי המיוצר בכפר קטן במערב אנגליה במאה השנים האחרונות על ידי נזירים בנדיקטינים – יין דביק בעל גוון סגלגל וטעם מתקתק אשר מכיל קפאין – הפך לעסק כלכלי משגשג. מנזר בקפאסט, שבו מופק היין, מעסיק עשרות עובדים, ותושבי האזור הדביקו כינוי לקהילת הנזירים עתירת הממון: מנזר "פאסטבאק" ("כסף קל", באנגלית). המשקה האלכוהולי הפך לחביב על בני נוער, בעיקר בסקוטלנד השוכנת מאות קילומטרים צפונית למנזר. אך דווקא הפופולאריות הגואה של היין המתוק סיבכה את המנזר בוויכוח סביב השאלה על מי חלה האחריות לצריכת יתר של אלכוהול.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ