בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפרלמנט הסקוטי ונזירים אנגלים בקרב על המתכון להפקת יין ביתי

באדינבורו טוענים כי רמות הקפאין הגבוהות ביין גורמות לסוג שכרות המכונה "שכרות-עירנית". הנזירים מתנגדים והציתו דיון בשאלה על מי רובצת האחריות - הצרכנים או היצרנים

תגובות

המשקה האלכוהולי המיוצר בכפר קטן במערב אנגליה במאה השנים האחרונות על ידי נזירים בנדיקטינים – יין דביק בעל גוון סגלגל וטעם מתקתק אשר מכיל קפאין – הפך לעסק כלכלי משגשג. מנזר בקפאסט, שבו מופק היין, מעסיק עשרות עובדים, ותושבי האזור הדביקו כינוי לקהילת הנזירים עתירת הממון: מנזר "פאסטבאק" ("כסף קל", באנגלית). המשקה האלכוהולי הפך לחביב על בני נוער, בעיקר בסקוטלנד השוכנת מאות קילומטרים צפונית למנזר. אך דווקא הפופולאריות הגואה של היין המתוק סיבכה את המנזר בוויכוח סביב השאלה על מי חלה האחריות לצריכת יתר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו