אלוהים נותן פטריות כמהין למי שבכלל לא אוכל אותן

צרכני הכמהין הנלהבים היותר הם הצרפתים, אלא שגלי חום פגעו ביבול בעצמם. הפתרון נמצא בספרד, ש-95% מתפוקת הכמהין שלה נועדה לייצוא

אפרל מינדר, ניו יורק טיימס
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אפרל מינדר, ניו יורק טיימס

מדי שבת בערב מתאספים הקונים במגרש חניה חשוך, סמוך לתחנת רכבת שכוחת אל בכפר נידח. הם בוחנים בפנסים את הסחורה הגודשת את תאי המטען של החקלאים המקומיים, ומתמקחים על המחיר. הסחורה היא אחד מהמעדנים המבוקשים בעולם, פטריות כמהין שחורות.

מכל המקומות, משגשג הסחר בכמהין דווקא בגבעות הצחיחות ודלות האוכלוסייה בסביבת העיר סריון שבאזור אראגון במזרח ספרד - למרות שהתושבים המקומיים כמעט ולא צורכים את הפטריות הנחשבות למעדן ואינם מעריכים אותן.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ