בכלא באיטליה שותים שרדונה: תוכנית שיקום מלמדת אסירים להיות מלצרי יין

סוהר המתמחה ביין מחליף את המדים בעניבה, מראה כיצד פותחים בקבוק ומפציר: גם אם נשיא ארה"ב בביתכם, זכרו למזוג קודם לאפיפיור. זאת כחלק מיוזמת רשות בתי הסוהר לחנך אסירים

גאיה פיאניג'אני, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גאיה פיאניג'אני, ניו יורק טיימס

הציוד בכיתות היה בסיסי והחלונות היו מוגנים בסורגים. התלמידים הורשעו בשוד מזוין, הברחת סמים וחברות במאפיה. אך כל אלה לא הרתיעו את מרקו אלבנזה, שוטר זה 19 שנים ומלצר יינות (סומליה) בחמש השנים האחרונות. הוא מלמד כיצד לנתח בוקה של יין שרדונה או כיצד למזוג יין ישן ונדיר.

אלבנזה, בן 43, הוא מדריך בניסיון שנערך בכלא לצ'ה שבאיטליה ללמד אסירים להיות מלצרי יינות. הקורסים הם חלק מתוכנית שבמסגרתה מלמדים אסירים כישורים מקצועיים חדשים, ומסייעים להם לפתח קשר עם האזור, הידוע בסוגים השונים של ענבי נגרו־אמארו הגדלים בו.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ